Κρήτη

Ισόβια κάθειρξη στον 44χρονο για τη δολοφονία Φινοκαλιώτη

Ισόβια κάθειρξη στον 44χρονο για τη δολοφονία Φινοκαλιώτη

Το Δικαστήριο τον έκρινε ομόφωνα ένοχο, ενώ δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό

Ομόφωνα ένοχο και μάλιστα χωρίς κανένα ελαφρυντικό, έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου τον 44χρονο κατηγορούμενο για την ανθρωποκτονία σε βάρος του 73χρονου Μανώλη Φινοκαλιώτη, στις Κουρούνες Λασιθίου τον Φεβρουάριο του 2020.
Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία και 20 έτη κάθειρξης κατά συγχώνευση για τις απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος του γιου του θύματος, Γιάννη, και του γαμπρού του 73χρονου

Υπενθυμίζεται ότι την ενοχή του 44χρονου είχε νωρίτερα προτείνει και  η Εισαγγελέας της έδρας ενώ είχε πρότεινε επιπλέον την ενοχή για τις απόπειρες ανθρωποκτονίας καθώς επίσης ενοχή για παράνομη οπλοφορία οπλοχρησία κατ εξακολούθηση.

Όπως έγραψε το Cretalive, κατά την διάρκεια της διαδικασίας, η πλευρά της υπεράσπισης ζήτησε να προβληθεί στην αίθουσα το επίμαχο βίντεο το οποίο είχε αποκαλύψει το Cretalive με όλα όσα έγιναν στην περιοχή Περάμπελα τη μοιραία μέρα. Το δικαστήριο που αρχικά διέκοψε, επανήλθε και δέχθηκε το αίτημα, με το βίντεο να προβάλλεται σε λαπτοπ εντός της αίθουσας του δικαστηρίου. Η πρόεδρος μάλιστα ζήτησε από τον κατηγορούμενο να το παρακολουθήσει και εκείνος μήπως θέλει να σχολιάσει κάτι. Όμως εκείνος αρνήθηκε καν να ρίξει έστω μια μάτια και έχει το κεφάλι κατεβασμένο.

Υπενθυμίζεται ότι στην απολογία του ο 44χρονος κτηνοτρόφος – μεταξύ άλλων – ζήτησε συγνώμη για το κακό που προκάλεσε.