Κρήτη

Καθησυχάζει η Διοίκηση της ΥΠΕ Κρήτης για την εμφάνιση της Ομικρον στο νησί

Καθησυχάζει η Διοίκηση της ΥΠΕ Κρήτης για την εμφάνιση της Ομικρον στο νησί

Τι δήλωσε από τα Χανιά η κ. Λένα Μπορμπουδάκη – Η έκκλησή της και η διαχείριση του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος της μετάλλαξης

Να μην ανησυχούν οι Κρητικοί για την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος της μετάλλαξης Όμικρον, καθώς ακολουθούνται όλα τα προβλεπόμενα από τα υγειονομικά πρωτόκολλα, σημείωσε, από τα Χανιά η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουρδάκη.

Η διοικήτρια επανέλαβε ότι ο πολίτης που έφθασε στην Κρήτη από την Νότια Αφρική και ταυτοποιήθηκε ως το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης στην Ελλάδα παραμένει σε καλή κλινική κατάσταση στο σπίτι του, ακολουθώντας τις οδηγίες των γιατρών και απηύθυνε έκκληση σε όλους να ακολουθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα και να συνεχίσουν να εμβολιάζονται.

Η κ. Μπορμπουδάκη αναφέρθηκε στην διαχείριση του περιστατικού από τις υγειονομικές αρχές της χώρας επισημαίνοντας ότι «κάναμε την ινχνηλάτηση και την διαχείριση της ταυτοποίησης σε πολύ λίγο χρόνο, σε δύο 24ωρα για να μπορέσει να γίνει η ταυτοποίηση της μετάλλαξης, δεν χάθηκε καθόλου πολύτιμος χρόνος, δεν χάθηκε ούτε ένα λεπτό.

Παράλληλα ενημερώθηκαν και οι στενές επαφές του πολίτη και όλοι, τόσο εκείνος όσο και η οικογένειά του είναι απολύτως συνεργάσιμοι. Ο πολίτης, ο οποίος ταυτοποιήθηκε με την νέα μετάλλαξη, παραμένει στο σπίτι του και είναι σε καλή κλινική κατάσταση. Εμφανίζει μια ήπια συμπτωματολογία, υπάρχει επικοινωνία με τους γιατρούς, δεν χρειάζεται νοσηλεία τουλάχιστον μέχρι σήμερα».

Σύμφωνα με την διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ ο πολίτης που ταυτοποιήθηκε είχε ενα ιστορικό ταξιδίου, το οποίο προβλημάτισε από την πρώτη στιγμή καθώς ταξίδεψε από την Νότια Αφρική.

Όπως επισήμανε, «όταν ήρθε στην Κρήτη, αμέσως ενεργοποιήθηκε ο υγειονομικός μηχανισμός σε συνεργασία και με τον πρόεδρο του Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς»

Η δήλωση της κας Μπορμπουδάκη:

 

ΠΗΓΗ cretalive.gr