Αυτοδιοίκηση Κρήτη

Κι όμως είναι μια σημαντική στιγμή για το Ηράκλειο!

Επί σειρά ετών τα δυο μέρη όχι απλώς δεν μπορούσαν να τα βρουν αλλά αδυνατούσαν να καθίσουν ακόμα και στο ίδιο τραπέζι

Μπορεί να πέρασε λίγο στα ψηλά, αυτό όμως δεν σημαίνει πως ήταν κάτι ασήμαντο.
Γα τον επαναπροσδιορισμό της Χερσαίας Ζώνης του λιμανιού του Ηρακλείου ο λόγος, που ψηφίστηκε χτες από το δημοτικό συμβούλιο.
Όλα ξεκίνησαν από το νεύμα και την θετική τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα πέρσυ το χειμώνα στη Λότζια, αλλά μέχρι την τελική συμφωνία, υπήρξαν πολλές επαφές και συζητήσεις, όχι πάντα ιδιαιτέρως εύκολες από τις δυο πλευρές. Ειδικά όταν κουβαλάς, Λιμάνι και Λότζια, μια αμοιβαία καχυποψία και συστολή για ένα θέμα που χώριζε τις δυο πλευρές για χρόνια!

Επί σειρά ετών τα δυο μέρη όχι απλώς δεν μπορούσαν να τα βρουν αλλά αδυνατούσαν να καθίσουν ακόμα και στο ίδιο τραπέζι, προκειμένου να καταλήξουν σε ένα κοινό όραμα ώστε το Λιμάνι να συνδεθεί ουσιαστικά με την υπόλοιπη πόλη.

Στην τωρινή λύση, ασφαλώς και έπαιξε ρόλο η κυβερνητική πρόθεση όπως και η σχετική δέσμευση του Πρωθυπουργού στο γραφείο του Δημάρχου Ηρακλείου, τον Δεκέμβριο του 2016.

Ωστόσο, ούτε εκείνη η δέσμευση, ούτε η συμφωνία που ψηφίστηκε χτες από όλους στο Δ.Σ. (λευκό μονάχα από τη Λαϊκή Συσπείρωση)προέκυψαν από μόνες τους. Χρειάστηκε πολλή δουλειά από τις διοικήσεις τόσο του Δήμου όσο και του Ο.Λ.Η., πολύμηνες συζητήσεις και εντέλει ένα μεθοδικά χτισμένο κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, το οποίο αποδείχθηκε καταλυτικό.

Κι εδώ θα πρέπει να αποδοθούν τα εύσημα τόσο στο Βασίλη Λαμπρινό όσο και στον πρόεδρο του ΟΛΗ Απόλλωνα Φιλιππή: γιατί τελικά και η «χημεία» μεταξύ των εκπροσώπων των φορέων παίζει το ρόλο του, κάτι που είχε λείψει στο παρελθόν από την πόλη! Παράδειγμα προς μίμηση κι αποδεικνύεται πως όταν βάζεις το συμφέρον της πόλης πάνω από τα μικροκομματικά… όλοι έχουν να κερδίσουν !