Κρήτη

Κι όμως στην Κρήτη η τιμή του ελαιολάδου είναι στα 2.20 το κιλό, όταν σε άλλες περιοχές ξεπερνά τα 4,50 ευρώ…

Στο δρόμο για τα Όσκαρ: Όλα τα βραβεία του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών (SAG)

«Ορθές πρακτικές για την παραγωγή ποιοτικού ελαιόλαδου σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον», ήταν το κεντρικό θέμα εκδήλωσης που φιλοξενήθηκε  το απόγευμα της Δευτέρας στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρώην Διευθυντής του Ινστιτούτου Υποτροπικών Φυτών και Ελιάς Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη βελτίωσης των πρακτικών που ακολουθούνται στην ελαιοκαλλιέργεια, προκειμένου ο “χρυσός” της Κρήτης, να μπορεί να σταθεί απέναντι στον διεθνή ανταγωνισμό.
Κι όμως στην Κρήτη η τιμή του ελαιολάδου είναι στα 2.20 το κιλό, όταν σε άλλες περιοχές ξεπερνά τα 4,50 ευρώ…
Ο κ. Χαρτζουλάκης, αναφέρθηκε με συγκεκριμένα παραδείγματα στα λάθη που έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια, με αποτέλεσμα – και σε συνδυασμό με τις κακές καιρικές συνθήκες των τελευταίων ετών – να φτάσει το Κρητικό ελαιόλαδο, στο σημείο που βρίσκεται σήμερα.
Ο γνωστός Χανιώτης γεωπόνος και ερευνητής στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι οι αγρότες από άλλες ελαιοκομικές περιοχές της χώρας,  διαθέτουν το λάδι τους για 4.9€ σε συνεταιρισμό της Πιερίας, πάνω από 4€ επίσης στην Μαρώνεια Ροδόπης, ενώ οι αγρότες της Κρήτης κινούνται σε περιοχές ακόμη και κάτω από τα 2.50€.