Κρήτη

Κινηματογραφικές σκηνές στο αεροδρόμιο: Έσπρωξε αστυνομικό, παρέσυρε με το ταξί άλλον, μάγκωσε το χέρι γυναίκας αστυνομικού!

Πτολεμαΐδα: Η Τροχαία «έκοψε» κλήση σε αυτοκίνητο που έπαιζε από μεγάφωνο το «Μακεδονία ξακουστή» (φωτο)

Αρνήθηκε τον έλεγχο και με το ταξί παρέσυρε αστυνομικό!
Ένας αστυνομικός παρασύρθηκε από ταξί, στην προσπάθεια του οδηγού να αποφύγει τον έλεγχο και το χέρι έτερης γυναίκας αστυνομικού βρέθηκε μαγκωμένο στο τζάμι του οδηγού, με υπαιτιότητα του ίδιου ανθρώπου. Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στη 1 μετά τα μεσάνυχτα, έξω από το αεροδρόμιο Ηρακλείου, όπου κλιμάκιο της Τροχαίας Ηρακλείου είχε μεταβεί για έλεγχο μετά από σειρά καταγγελιών από νόμιμους οδηγούς ταξί και βαν, για υποκλοπή μεταφορικού έργου και άγρα πελατών, από αυτοκινητιστές που δεν ακολουθούν την τυπική “οδό” της αναμονής στην πιάτσα, αλλά “ψαρεύουν” πελάτες έξω από το αεροδρόμιο.

Στο πλαίσιο του ελέγχου, οι αστυνομικοί είχαν έναν οδηγό ταξί που μιλούσε σε τουρίστα, διαπραγματευόμενος κούρσα για το Ρέθυμνο. Την ώρα που ο οδηγός μπήκε στο αυτοκίνητο, οι αστυνομικοί τον πλησίασαν ζητώντας έγγραφα και στοιχεία για έλεγχο.

Ο οδηγός αντέδρασε και προσπαθώντας να μπει στο αυτοκίνητο, απώθησε αστυνομικό, ενώ όταν πήγε να βάλει μπροστά τη μηχανή, η γυναίκα αστυνομικός έβαλε το χέρι της στο παράθυρο προκειμένου να κλείσει τη μηχανή και να αποτρέψει τη διαφυγή του. Αντιδρώντας ακαριαία, ο οδηγός ανέβασε το τζάμι του παραθύρου μαγκώνοντας το χέρι της αστυνομικού και προκαλώντας της τραυματισμό και μώλωπες. Ο άνδρας όμως δε σταμάτησε εκεί! Προσπάθησε κατόπιν να διαφύγει, μην διστάζοντας καν να πατήσει γκάζι, παρά το ότι μπροστά από το όχημα βρισκόταν άλλος αστυνομικός τον οποίο τραυμάτισε στο πόδι!

Ο οδηγός, 66 ετών, συνελήφθη για επικίνδυνη σωματική βλάβη, αντίσταση, απειλή, άγρα πελατών και υποκλοπή έργου και πρόκειται να δικαστεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Για τους τραυματίες αστυνομικούς παραγγέλθηκε η διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης, ενώ ο ένας χρειάστηκε να μεταβεί και στο νοσοκομείο, τη νύχτα.
ΠΗΓΗ cretalive.gr