Κρήτη

Κωφίδης: «Το εγχείρημα του ΟΦΗ θα απογειωθεί»

Κωφίδης: «Το εγχείρημα του ΟΦΗ θα απογειωθεί»

Ο Σάββας Κωφίδης είναι μία από τις λαμπερές προσωπικότητες που εντάχθηκαν στην οικογένεια του ΟΦΗ, με βαθύτερο σκοπό την ανασυγκρότηση της παραγωγικής διαδικασίας που είχε βαλτώσει τα προηγούμενα χρόνια.

Ο συντονιστής των τμημάτων υποδομής της ΠΑΕ, παραχώρησε μία εκ βαθέων συνέντευξη στο mpalakritis.gr και τον Αντώνη Σαριδάκη, στην οποία μεταξύ άλλων εξήγησε πώς πήρε την απόφαση να κατηφορίσει στο Ηράκλειο και ανέλυσε τη φιλοσοφία που προσπαθεί σε καθημερινή βάση να μεταλαμπαδεύσει στα παιδιά της Ακαδημίας.

«Με τον Γιάννη Σαμαρά γνωριζόμαστε από τον καιρό που παίζαμε ποδόσφαιρο. Γνωριζόμουν με πολλά παιδιά από τον ΟΦΗ αλλά με τον Γιάννη είχαμε από τότε αδελφική σχέση. Μου είχε μιλήσει πριν ακόμα ολοκληρωθεί αυτό το πρότζεκτ με τον ΟΦΗ και μου είχε πει ότι υπήρχε σαν ιδέα και σαν σκέψη.

Ήθελε να έρθω και έγινε. Μιλάμε την ίδια γλώσσα. Γνωρίζουμε το ποδόσφαιρο και το καταλαβαίνουμε ως φορέα πολιτισμού και υγείας. Είναι κάτι που δεν θα έβρισκα αλλού. Ήταν μια ευκαιρία για να το ζήσω. Ένα ποδόσφαιρο διαφορετικό από αυτό που βιώνει η Ελλάδα».

-Ποια είναι τα μηνύματα και οι αξίες που θέλετε να περάσετε στα παιδιά;

«Σεβασμός, αγάπη, θέληση, αφοσίωση, θάρρος, αλληλεγγύη, και ομαδικότητα είναι οι αξίες που αναπτύσσονται μέσα στα παιδιά. Πρώτα σε αυτά εστιάζουμε και μετά στις ποδοσφαιρικές τους ικανότητες. Αν προτάξουμε το ένα περισσότερο έναντι του άλλου, έχουμε αποτύχει. Θέλουμε αυτές οι αξίες να μπαίνουν μέσα στην ποδοσφαιρική ικανότητα του κάθε παιδιού. Για μας, το γήπεδο δεν είναι ένας χώρος που απλά παίζουμε ποδόσφαιρο»

-Είσαι ικανοποιημένος μέχρι τώρα με την πρόοδο αυτού του προγράμματος;

«Για το χρονικό διάστημα που βρισκόμαστε στην ομάδα νομίζω ότι τα αποτελέσματα είναι αρκετά ικανοποιητικά. Τώρα αρχίζουμε να «χτίζουμε». Βάζουμε βήμα – βήμα τα πράγματα. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Αυτό μου δίνει την αίσθηση και την πεποίθηση ότι το εγχείρημα θα «απογειωθεί».

-Έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο από έναν ΟΦΗ, μια ομάδα δηλαδή που θα διαπνέεται από τη σωστή στρατηγική και πέραν του γηπέδου;

«Ο κόσμος έχει ανάγκη από το καθαρό ποδόσφαιρο. Θέλει να πάει στο γήπεδο, για να δει κάτι ωραίο, όμως έχει απαξιώσει το ελληνικό πρωτάθλημα. Άρα ψάχνουμε κι άλλες ομάδες που κάνουν το ίδιο με μας. Κι αν αυτό μεγαλώσει, τότε το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να βρει έναν δρόμο. Μια αρχή».