Επικαιρότητα Κρήτη

Κορωνοιός: Πρόστιμα, συλλήψεις και προσωρινά λουκέτα σε επιχειρήσεις στην Κρήτη

Πληρώνουν οι «πεθαμένοι»; - 45 εκατ. ευρώ σε πρόστιμα επέβαλε η κυβέρνηση στους πολίτες από 1/11

Οι έλεγχοι της αστυνομίας το τελευταίο 24ώρο, άγγιξαν τους 1.603

Πρόστιμα, τα οποία «συνοδεύονταν», απο προσωρινά λουκέτα αλλά και μια σύλληψη, βεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ώρο στην Κρήτη από τις αστυνομικές αρχές, στα πλαίσια των περιοριστικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοού.

Για μη χρήση μάσκας είχαμε συνολικά 16 παραβάσεις, εκ των οποίων 9 στο Ηράκλειο ( σε εργαζόμενους και υπευθύνους καταστημάτων), 2 στο Λασίθι (σε επιβάτες λεωφορείου) και 5 στα Χανιά ( σε υπαλλήλους καταστημάτων).

Στο Ηράκλειο, αναφορικά με τα καταστήματα επιβλήθηκε πρόστιμο 2.000 ευρώ και 7ήμερη αναστολή σε ταβέρνα, για όρθιους πελάτες οι οποίοι χόρευαν.

Επίσης σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, επιβλήθηκε πρόστιμο 2.000 ευρώ και 7ήμερη αναστολή λειτουργίας καθώς λειτουργούσε μετά τη 1 τα μεσάνυχτα, ενώ ακόμη πιο τσουχτερό ήταν το πρόστιμο, αξίας 5.000 ευρώ, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου και διαπιστώθηκε ότι δεν είχε άδεια λειτουργίας.

Στο Λασίθι, καφέ μπαρ, λειτουργούσε με όρθιους πελάτες, με αποτέλεσμα,  αστυνομικοί να προχωρήσουν στη σύλληψη του ιδιοκτήτη, να επιβληθεί πρόστιμο 2.000 ευρώ και 7ήμερη αναστολή λειτουργίας της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Ενώ τέλος στο Ρέθυμνο, σε κατάστημα επιβλήθηκε πρόστιμο 2.00 ευρώ και 7ημερη αναστολή λειτουργίας καθώς όπως διαπιστώθηκε δεν υπήρχε αναγραφή σε εμφανές σημείο, του ορίου πελατών που πρέπει να βρίσκονται εντός του καταστήματος.

Περιορισμός κίνησης 

Συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, όπου και εφαρμόζεται το mini lock down, 8 πολίτες κυκλοφορούσαν μετά  τη 1 τα μεσάνυχτα με αποτέλεσμα να τους επιβληθεί πρόστιμο.

Συνολικά οι έλεγχοι της αστυνομίας το τελευταίο 24ώρο, άγγιξαν τους 1.603.