Κρήτη

Κορονοϊός: Βρέφος 20 ημερών στη μονάδα νεογνών του Γενικού νοσοκομείου Χανίων

Κορονοϊός: Βρέφος 20 ημερών στη μονάδα νεογνών του Γενικού νοσοκομείου Χανίων

Ένα βρέφος μόλις τριών εβδομάδων «χτύπησε» ο κορονοϊός στην Κρήτη. Το μωράκι νοσηλεύεται στη μονάδα νεογνών του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων.

Ο κορονοϊός και ειδικότερα η μετάλλαξη Όμικρον δείχνει μεγάλη «προτίμηση» στις μικρές ηλικίες. Την ίδια τύχη έχει και το 20 ημερών βρέφος στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, με τους γιατρούς της μονάδας νεογνών να το παρακολουθούν στενά.

Όπως είπε στο ekriti ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Γιώργος Μπέας, το μωράκι δεν μπορούσε λόγω ηλικίας να νοσηλευτεί στην Παιδιατρική κι έτσι μεταφέρθηκε στη μονάδα νεογνών.

Σήμερα, σύμφωνα με τον κ. Μπέα, στο νοσοκομείο Χανίων νοσηλεύονται 71 ασθενείς στην κλινική Covid και 8 στη ΜΕθ εκ των οποίων οι έξι είναι διασωληνωμένοι.

Επίσης, στην Παιδιατρική Κλινική νοσηλεύονται και τέσσερα παιδιά. Τις προηγούμενες ώρες καταγράφηκε και ένα νέος θάνατος ηλικιωμένου ασθενή στην κλινική Covid του νοσοκομείου.

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, σύμφωνα με τον Διοικητή Κώστα Τερζάκη, νοσηλεύονται συνολικά 33 ασθενείς, από τους οποίους οι εννέα στη ΜΕΘ με τους 7 να είναι διασωληνωμένοι.

ΠΗΓΗ newsit.gr