Κρήτη

Κραυγή απόγνωσης για τα νερά από τους κατοίκους της Φοινικιάς

Κραυγή απόγνωσης για τα νερά από τους κατοίκους της Φοινικιάς

“Δεν μπορούμε να βγούμε με τα πόδια από τα σπίτια μας” λένε κάτοικοι της περιοχής

Σε απόγνωση εξακολουθούν να βρίσκονται κάτοικοι στην περιοχή της Φοινικιάς στο Ηράκλειο, που βλέπουν τις περιουσίες του να καταστρέφονται ενώ οι ίδιοι εξακολουθούν να βρίσκονται σε “ομηρεία” μέσα στα ίδια τους τα σπίτια.

Δεν μπορούν να βγουν ούτε για να πετάξουν τα σκουπίδια, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν αφού οι δρόμοι παραμένουν πλημμυρισμένοι και γεμάτοι νερά.

1Οι κάτοικοι εδώ και τόσο καιρό είναι στο ίδιο έργο θεατές αφού λύση στο θέμα δεν έχει βρεθεί ακόμαΠρόκειται για την γνωστή ιστορία που έχει να κάνει με τα νερά και τ’ απόνερα της πυρκαγιάς που σημειώθηκε πέρσι σε εργοστάσιο στην περιοχή της Φοινικιάς.

Οι κάτοικοι εδώ και τόσο καιρό είναι στο ίδιο έργο θεατές αφού λύση στο θέμα δεν έχει βρεθεί ακόμα, με το πρόβλημα να παραμένει.

Ο κόσμος παραπονιέται αφού δεν μπορεί να βγει ούτε για τις αναγκαίες ενέργειες αλλά ούτε και για να πάει στη δουλειά του, με τους πολίτες να έχουν φτάσει στα όρια τους.

2  “Δεν μπορούμε να βγούμε με τα πόδια από τα σπίτια μας” ανέφερε χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής.

Δεν μπορούμε να βγούμε με τα πόδια από τα σπίτια μας” ανέφερε χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής.

Τον κόπο μας δεν το σκέφτονται; Τόσες ζημιές, τόσα πράγματα κατεστραμμένα, άχρηστα εργαλεία. Καταστρέφεται η περιουσία μας” σχολιάζει σημειώνοντας πως τα νερά από το δρόμο μπαίνουν μέσα στην αποθήκη του από τον τοίχο, με ότι αυτό συνεπάγεται…

1

Για το σοβαρό πρόβλημα έχει ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Γιώργος Βουρεξάκης που μερίμνησε σχετικά,  όπως μας μετέφεραν κάτοικοι ωστόσο λύση δε βρέθηκε αφού τα νερά παραμένουν στους δρόμους.

Οι κάτοικοι μάλιστα μέσα στην απόγνωση τους μάζεψαν ακόμα και υπογραφές για να φτάσουν ως το Δήμαρχο, αλλά βρήκαν “τοίχο” λόγω των καταστάσεων και της πανδημίας.

Σήμερα στο σημείο επρόκειτο να βρεθούν μηχανήματα για την άντληση των υδάτων, ωστόσο κάτι τέτοιο δε συνέβη.

Οι κάτοικοι κάνουν λόγω για αδράνεια των υπευθύνων και ζητούν άμεση λύση!