Επικαιρότητα Κρήτη

Κρήτη: Drones θα ελέγχουν τον ΒΟΑΚ

Τα drones του κορωνοϊού: Θα μετρούν θερμοκρασία και θα εντοπίζουν βήχα ή φτέρνισμα

Σε λειτουργία αναμένεται να τεθούν drones τα οποία θα ελέγχουν την κίνηση των οχημάτων και την παραβατικότητα των οδηγών τους, με σκοπό την καλύτερη αντιμετώπιση τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων στο νησί

Σύντομα θα τεθούν σε λειτουργία drones για να ελέγχουν στον ΒΟΑΚ την κίνηση των οχημάτων και την παραβατικότητα των οδηγών τους, με σκοπό την αντιμετώπιση των τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων.

Η ανακοίνωση έγινε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων “Ο Άγιος Χριστόφορος”. Μάλιστα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι γίνονται ήδη συντονισμένες προσπάθειες και υπάρχει προσωπικό ενδιαφέρον από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου καταλήγει: «Για την προμήθεια των drones έχει εξασφαλιστεί η σχετική χρηματοδότηση. Ο Σύλλογός μας θεωρεί καθήκον και υποχρέωσή του να ευχαριστήσει τον κύριο αρχηγό για το συνεχές του ενδιαφέρον για την αντιμετώπιση της μάστιγας των τροχαίων».

Αν είναι λύση αυτή να μειωθούν τα τροχαία, τότε καλώς να ορίσει λέμε εμείς, αλλά φοβάμαι ότι θα εγερθούν πολλά ζητήματα συνταγματικού χαρακτήρα. Ίδωμεν…

neakriti.gr