Κρήτη

Κρήτη: Κακουργηματικές διώξεις για τα 57 κιλά χασίς και τα δενδρύλλια

Κρήτη: Κακουργηματικές διώξεις για τα 57 κιλά χασίς και τα δενδρύλλια

Ο 51 ετών αγρότης και ο 33χρονος Πακιστανός οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Ηρακλείου που τους άσκησε διώξεις για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με το cretapost, και οι δύο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή το πρωί της Παρασκευής. Την ίδια ώρα, αναζητείται ο αδελφός του αγρότη καθώς φέρεται να είχε μαζί με τον αδελφό που συνελήφθη την ποσότητα «μαμούθ» με τα 57 κιλά χασίς και τα δενδρύλλια.

Η αστυνομική επιχείρηση

Όλα συνέβησαν χθες το πρωί όταν αστυνομικοί έκαναν «έφοδο» στα θερμοκήπια που είχαν τα δύο αδέρφια, 51 και 46 χρόνων, σε περιοχή του δήμου Φαιστού.

Εκεί οι αστυνομικοί αντίκρισαν εκατοντάδες δενδρύλλια κάνναβης που βρίσκονταν σε στάδιο πλήρους ανάπτυξης και έφταναν μέχρι και 1,5 μέτρα ύψους.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρήκαν και σακούλες με πάνω από 57 κιλά χασίς καθώς και 27.800 ευρώ σε μετρητά.

Κρήτη: Κακουργηματικές διώξεις για τα 57 κιλά χασίς και τα δενδρύλλια
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Στο χώρο των δύο θερμοκηπίων υπήρχε ένα πιστόλι, ένα περίστροφο, ένα κυνηγετικό όπλο, μία πτυσσόμενη ράβδος καθώς και 365 σφαίρες διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων.

Μέσα στο θερμοκήπιο οι αστυνομικοί βρήκαν τον 33χρονο Πακιστανό ο οποίος είχε τον ρόλο του «φύλακα» της φυτείας και των ναρκωτικών.

Στη συνέχεια οι αρχές εντόπισαν και συνέλαβαν τον 51χρονο αγρότη ενώ αναζητούν τον 46χρονο αδερφό του ο οποίος είναι συνιδιοκτήτης των θερμοκηπίων.