Κρήτη

Κρήτη: Βίντεο με τη στιγμή που κατσίκες μπουκάρουν σε εξοχικό στην Ιεράπετρα

Κρήτη: Βίντεο με τη στιγμή που κατσίκες μπουκάρουν σε εξοχικό στην Ιεράπετρα

Οι κατσίκες στην Ιεράπετρα βρήκαν πεδίο ελεύθερο και μπήκαν στο εξοχικό. Ο ιδιοκτήτης είδε τα όσα έγιναν όσο έλειπε από το υλικό που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας στην Κρήτη…

Ένα ολόκληρο κοπάδι από κατσίκες κυκλοφορούσε ανεξέλεγκτο στην Ιεράπετρα στην Κρήτη και μπήκε σε εξοχικό. Οι ζημιές που άφησαν πίσω έχουν προκαλέσει οργή στον ιδιοκτήτη, που ξέρει όπως λέει ότι δεν πρόκειται να αποζημιωθεί. Το δικό του πρόβλημα έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα ανάλογων, που αντιμετωπίζουν μια σειρά από κάτοικοι της περιοχής. Ιδιοκτήτες που πλέον αποφάσισαν να οργανωθούν.

Τα δεκάδες θύματα της ασυδοσίας ορισμένων κτηνοτρόφων στην ενδοχώρα της Ιεράπετρας, αποφάσισαν να οργανωθούν σε συγκροτημένη ομάδα, συγκεντρώνοντας από χθες Δευτέρα 20 Νοεμβρίου υπογραφές, αρχικά από το Κάτω Χωριό, την Καλαμαύκα και τον Άγιο Ιωάννη, ώστε να καταφέρουν να σταματήσουν την καταστροφή που συντελείται από τα «αδέσποτα» κοπάδια, σε κάθε ελεύθερη η περιφραγμένη ιδιοκτησία, χωρίς να μπορούν τα θύματα να βρουν το δίκιο τους, από τη συντεταγμένη πολιτεία.

Τελευταίο θύμα της αδεσποτίας των κοπαδιών ήταν το απόγευμα της 17ης Νοεμβρίου, ο συνταξιούχος καπετάνιος του Εμπορικού Ναυτικού κ. Νίκος Κουγιουμουτζακης, στο εξοχικό του οποίου μπήκαν οι κατσίκες γνωστού κτηνοτρόφου και διέλυσαν τα πάντα.

«Το πρωί της Δευτέρας 20 Νοεμβρίου, υποχρεώθηκα να καταθέσω μήνυση στο Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας, γιατί το απόγευμα της 17ης Νοέμβρη οι αδέσποτες αίγες, μπήκαν στο επαρκώς περιφραγμένο σπίτι μου στη Θρύπτη και κατέστρεψαν όλα όσα προσπαθώ να φτιάξω μέσα στην περιουσία μου τα τελευταία 3 χρόνια μετά τη συνταξιοδότησή μου από το Εμπορικό Ναυτικό.

Εκεί στο υπέροχο τοπίο και στις ομορφιές της Θρύπτης αποφάσισα να φτιάξω το αραξοβόλι μου, να φυτέψω διάφορα φρουτόδεντρα και λαχανικά για το σπίτι το δικό μου και των παιδιών μου. Πριν πάω να χτίσω εκεί στη Θρύπτη, ήξερα ότι υπήρχαν προβλήματα με τα αδέσποτα κοπάδια των αιγοπροβάτων που λυμαίνονται την περιοχή. Έτσι αποφάσισα να φτιάξω πολύ καλές περιφράξεις κρατώντας τα κοπάδια έξω από το σπίτι και τον κήπο μου», αναφέρει o ιδιοκτήτης.

Παράλληλα συμπληρώνει με πόνο ψυχής: «Όταν είδα το υλικό από τις κάμερες που έχω βάλει για να προσέχω την περιουσία μου, ένοιωσα το στομάχι μου να σφίγγεται και να  πηγαίνει πίσω στην πλάτη μου από το σοκ και την αγανάκτηση. Οι κατσίκες κατάφεραν να πηδήξουν από τα ψηλά συρματοπλέγματα πατώντας και σπάζοντας μια μικρή αποθήκη που έχω φτιάξει δίπλα από την είσοδο, καταστρέφοντας με την άνεση τους οτιδήποτε πράσινο είχα φυτέψει. Δυστυχώς δεν υπήρχε κοντά τους κανένας βοσκός για να τις αποτρέψει να μπουν στην περιουσία μου και αυτό μου δείχνει ότι ήταν αδέσποτες». Δείτε τις εικόνες του neakriti.gr…

ΠΗΓΗ newsit.gr