Κρήτη

Κτηνοτρόφοι Λασιθίου: Έκκληση να ανοίξουν οι δρόμοι – Τί απαντά ο Δήμαρχος

Κτηνοτρόφοι Λασιθίου: Έκκληση να ανοίξουν οι δρόμοι - Τί απαντά ο Δήμαρχος

Τέσσερα συνεργεία στους δρόμους προς τα ποιμνιοστάσια – Κινδύνεψαν να πέσουν στον γκρεμό δύο χειριστές μηχανημάτων!
Ρεπορτάζ: Μυρτώ Βουλγαράκη

Αποκλεισμένοι στα σπίτια τους ή σε στάνες, μην μπορώντας να μετακινηθούν, παραμένουν ως και σήμερα κτηνοτρόφοι στο Οροπέδιο Λασιθίου, που δέχτηκε τεράστιο όγκο χιονιού στη διάρκεια της κακοκαιρίας “Ελπίς”. Μάλιστα, όσοι έχουν αποκλειστεί μακριά από τις στάνες τους δεν μπορούν να ταΐσουν τα ζώα τους και τονίζουν ότι έχουν ήδη πεθάνει πολλά από τα ζώα τους, ελλείψει τροφής.

Το παράπονό του εκφράζει μέσω του Cretalive, ο Πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννης Ορφανός καθώς, όπως λέει, “δεν ασχολείται ούτε η πολιτεία ούτε ο Δήμος με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν”.

Την ίδια ώρα, απευθύνει κάνει έκκληση να ανοίξουν τους δρόμους προς τα κοπάδια τους και τις στάνες, κι όχι μόνο να ανοίγουν τους περιφερειακούς δρόμους και την πλατεία. “Είναι άμεση ανάγκη να πάνε τροφές στα ζώα!”, λέει χαρακτηριστικά.

Ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννης Στεφανάκης τόνισε, μιλώντας στο Cretalive, πώς όλες τις προηγούμενες ημέρες, έτσι και σήμερα έχουν σταλεί μηχανήματα, τα οποία επιχειρούν να προσεγγίσουν τα σημεία αυτά. Μάλιστα προχθές, όπως αναφέρει, δυο χειριστές φορτωτών κινδύνεψαν να πέσουν στον γκρεμό και εγκατέλειψαν.

σ

Επισημαίνει επίσης ότι όταν το φαινόμενο του χιονιά είναι σε εξέλιξη, είναι πολύ επικίνδυνο να επιχειρήσουν τα μηχανήματα, ωστόσο αυτή τη στιγμή βρίσκονται τέσσερα συνεργεία στους δρόμους προς τα ποιμνιοστάσια του Οροπεδίου.

χφ

Αξίζει παράλληλα να τονιστεί ότι πραγματοποιήθηκε συνεργασία με τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας, Μανόλη Φραγκάκη και ξεκίνησαν από την Πέμπτη εκχιονισμοί των ποιμνιοστασίων του οροπεδίου Λασιθίου που βρίσκονται στην περιοχή Άγιος Μανόλης. Το μηχάνημα του Δήμου ξεκίνησε από το χωριό Γεράκι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

ΠΗΓΗ cretalive.gr