Κρήτη

Κύκλωμα τοκογλυφίας: τέσσερις στη φυλακή

Κύκλωμα τοκογλυφίας: τέσσερις στη φυλακή

Η διαδικασία ξεκίνησε στις 9 το πρωί και ολοκληρώθηκε αργά τη νύχτα της Τετάρτης. Τι έκριναν εισαγγελέας και ανακρίτρια.

Τέσσερις στη φυλακή και τέσσερις ελεύθεροι με  περιοριστικούς όρους είναι το …ταμείο στην υπόθεση των τοκογλυφιών και εκβιάσεων σε βάρος Ηρακλειωτών, με βάση την ογκώδη δικογραφία του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.
Πιο συγκεκριμένα, μετά από μία εξαντλητική διαδικασία που ξεκίνησε στις 9 το πρωί και ολοκληρώθηκε αργά τη νύχτα της Τετάρτης, εισαγγελέας και ανακρίτρια έκριναν προσωρινά κρατούμενους τον 46χρονο Ηρακλειώτη γυμναστή-επιχειρηματία, στον οποίο αποδίδεται και η κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, καθώς επίσης τους δύο Αλβανούς, 32 και 30 ετών, που τοποθετούνται από ΕΛ.ΑΣ και Δικαιοσύνη στον «σκληρό πυρήνα» της ομάδας του 46χρονου και γι’ αυτό κατηγορούνται για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Ακόμα, προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε 45χρονος Ηρακλειώτης, από χωριό κοντά στο Ηράκλειο, ο οποίος επίσης είχε αναπτύξει τοκογλυφική δράση, ανεξάρτητη από την ομάδα του 46χρονου.