Κρήτη

Λασίθι: Μεγάλη φωτιά στην Ανατολή Ιεράπετρας – Ισχυρές δυνάμεις επιχειρούν για την κατάσβεση

Μεγάλη φωτιά σε βιοτεχνία ξυλείας στην Ιεράπετρα

Στη «μάχη» για την κατάσβεσή της έχουν πέσει και επιχειρούν και οι τοπικές πυροσβεστικές δυνάμεις των εθελοντών από την Καλαμαύκα και Ανατολή

Συναγερμός έχει σημάνεις την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας όπου από τις 3:30 το απόγευμα, της Δευτέρας, 6 Μαρτίου καθώς έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά στην περιοχή Μεσοκαύκαλα, μεταξύ των κοινοτήτων Καλαμαύκας και Ανατολής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έναρξη της πυρκαγιάς οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, καθώς ένας ηλικιωμένος αγρότης με δύο εργάτες έκαιγαν κλαδιά ελιάς στην άκρη του λιόφυτου και η φωτιά με τον αέρα που σηκώθηκε μεταδόθηκε σε χορτολιβαδική θαμνώδη έκταση, όπου μέχρι και αυτή την ώρα κατακαίει, κυρίως ασπαλάθους.

Για την κατάσβεση έχει σπεύσει δυνάμεις από την Ιεράπετρα με 4 πυροσβεστικά οχήματα, 2 από τη Σητεία, 2 από τον Άγιο Νικόλαο, 2 πεζοπόρα τμήματα από το Ηράκλειο.

Στη «μάχη» για την κατάσβεσή της έχουν πέσει και επιχειρούν και οι τοπικές πυροσβεστικές δυνάμεις των εθελοντών από την Καλαμαύκα και Ανατολή, ωστόσο ανησυχητικό το γεγονός ότι έχουν ενισχυθεί οι άνεμοι με αποτέλεσμα να δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστών.

ΠΗΓΗ neakriti.gr