Κρήτη Σεισμός

Λέκκας: Μπορεί να έχουμε 5,2 Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι – Η πολιτεία γνωρίζει την εκτίμηση

Κορωνοϊός: Τέσσερα self tests για τον Αύγουστο από τα φαρμακεία- Ποιοι οι δικαιούχοι

“Η σεισμική δραστηριότητα είναι παρατεταμένη και μπορεί να συνεχιστεί”,  τονίζει ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, ο οποίος έρχεται στην Κρήτη

Να αποφεύγουν τα παλιά σπίτια και όσα έχουν υποστεί ζημιές συνέστησε στους κατοίκους του Αρκαλοχωρίου ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος εξήγησε και τι ακριβώς ισχύει με το σχέδιο «Εγκέλαδος» για το Ηράκλειο Κρήτης.

Διευκρίνισε πως το εν λόγω σχέδιο ουσιαστικά είναι μονίμως ενεργοποιημένο, δεδομένου ότι ο σεισμός είναι ένα φαινόμενο που έρχεται ξαφνικά. Στο Ηράκλειο, όπου παρατηρείται παρατεταμένη σεισμική δραστηριότητα, υπάρχει η εκτίμηση με βάση τα επιστημονικά δεδομένα για έναν σεισμό της τάξης των 5,2 Ρίχτερ. Μάλιστα αποκάλυψε ότι δόθηκε στην πολιτεία πόρισμα της Επιστημονικής Ομάδας Σεισμικού Κινδύνου, στο οποίο επισημαίνονται τα παραπάνω. Ξεκαθάρισε πάντως ότι αυτό δεν είναι πρόβλεψη αλλά εκτίμηση.

“Η σεισμική δραστηριότητα είναι παρατεταμένη και μπορεί να συνεχιστεί”,  τόνισε ο κ. Λέκκας.

Όπως έγραψε ήδη το Cretalive, το ερχόμενο Σάββατο, στο Αρκαλοχώρι θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, παρουσία και του Προέδρου του ΟΑΣΠ, Ευθύμη Λέκκα, ενώ έδωσε διευκρινίσεις και για τα όσα διακινούνται σχετικά με την επιχωμάτωση του Ναού της Αγίας Παρασκευής, και τη σχέση των σεισμών με τα έργα που είναι σε εξέλιξη για το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι.