Κρήτη

Λέκκας στο Newsbeast: Έγινε ένα ανεπαίσθητο, μη μετρήσιμο τσουνάμι

Ευθ. Λέκκας: Καμία σχέση ο σεισμός ανατολικά της Ζάκρου με αυτόν του Αρκαλοχωρίου

Για την πληροφορία ότι υπάρχει προειδοποίηση για τσουνάμι μετά τον μεγάλο σεισμό στην Κρήτη, μιλάει ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας στο Newsbeast.

Σύμφωνα με τον κο Λέκκα, μετά τον σεισμό των 6, 3 ρίχτερ έγινε ήδη ένα ανεπασίσθητο, μη μετρήσιμο τσουνάμι μετά το σεισμό των 6,3 ρίχτερ σε θαλάσσιο χώρο της Κρήτης. Κατά τον ίδιο, ο συναγερμός για τσουνάμι ή η ποθανότητα να προκληθεί μεγαλύτερο τσουνάμι τώρα, δεν είναι υπαρκτή.

Όως τονίζει ο ίδιος: οι σεισμολόγοι παρακολουθούν στενά αυτή τη στιγμή το επίκεντρο του σεισμού που σημειώθηκε στις 12.24, 23 χιλιόμετρα ανατολικά της Ζάκρου κι είχε βάθος μόλις 8,2 χλμ. Όπως λέει ο κος Λέκκας: «παρακολουθούμε στενά την πλούσια μετασεισμική ακολουθία που ήδη εξελίσσεται στο συγκεκριμένο σημείο. Επαναλαμβάνω ότι κατά πως όλα δείχνουν, ο συγκεκριμένος σεισμός δεν έχει σχέση με τα ρήγματα που αφορούν στο Αρκαλοχώρι. Η εικόνα που έχουμε για τις ζημιές είναι ότι πρόκειται κυρίως για ρωγμές σε μερικά κτίρια και όχι για κάτι το πολύ σοβαρό. Ήταν επιφανειακός ο σεισμός γι’ αυτό και προκλήθηκαν αυτές οι ρωγμές».