Κρήτη

Lockdown και άθληση: Τι ισχύει από αύριο

Bill Withers: Πέθανε ο ο τραγουδιστής και δημιουργός του «Ain't No Sunshine»

Διαβάστε τι ισχύει συνολικά για την ατομική άθληση και τα πρωταθλήματα, έπειτα από τις ανακοινώσεις και ενόψει του νέου Lockdown

Διευκρινίσεις για την άθληση σε εξωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια του lockdown, έδωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως είπε, επιτρέπεται η ατομική άθληση μόνο σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους και σε ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις έως 3 άτομα συμπεριλαμβανομένου του προπονητή.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι θα υπάρχει μεγαλύτερη ανεκτικότητα από την κυβέρνηση στο θέμα της εξόδου από το σπίτι για άθληση. ”Ο κόσμος πρέπει να βγαίνει, να περπατάει, να κάνει ποδήλατο, να τρέχει, εφόσον τηρούνται οι κανόνες” είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Ξεκαθάρισε ότι δεν επιτρέπονται τα ομαδικά σπορ κατά τη διάρκεια του lockdown ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Είπε όμως ότι: ”Η ατομική άθληση σε εξωτερικούς χώρους, μία βόλτα στο πάρκο, μία βόλτα στο βουνό, είναι πράγματα στα οποία θα είμαστε πιο ανεκτικοί σε σχέση με το Μάρτιο”. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι δε θα λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ότι δε θα ισχύουν περιορισμοί για να αποφεύγεται ο συνωστισμός.