Κρήτη

Λότζια, Λιοντάρια και Περιφέρεια “βάφονται” μπλε

Λότζια, Λιοντάρια και Περιφέρεια "βάφονται" μπλε

Ο Παγκρήτιος Σύλλογος για το Νεανικό Διαβήτη οργανώνει την Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019, εκδηλώσεις στο Ηράκλειο για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα για το Διαβήτη.

Όπως κάθε χρόνο έχει μεριμνήσει για να φωτιστούν με το μπλε φως του Διαβήτη η Λότζια, η Κρήνη Μοροζίνη και το κτίριο της Περιφέρειας, ενώ έχει παράλληλα μεριμνήσει για το φωτισμό του τεμένους Ιμπραήμ Χαν, στο Ρέθυμνο.
Από 17.00 μέχρι 20.00 φοιτητές Ιατρικής της ομάδας HelMSIC θα πραγματοποιούν μετρήσεις σακχάρου στους περαστικούς, θα διανέμεται σχετικό ενημερωτικό υλικό, ενώ ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο, θα προβάλλεται ταινία, παραγωγής του ΠΑΣΥΝΕΔ, όπου παρουσιάζεται η εμπειρία ανθρώπων που συμβιώνουν με το διαβήτη.

Ο διαβήτης εντείνει την παρουσία του, όλο και περισσότερο, στον κόσμο μας είτε ως Νεανικός Διαβήτης ή Τύπου 1 είτε ως Διαβήτης Τύπου 2. Η σωστή διατροφή και η άσκηση είναι ο καλύτερος τρόπος για τον έλεγχό του. Όταν πρόκειται για το Νεανικό Διαβήτη χρειάζεται εξωτερική παροχή ινσουλίνης στον οργανισμό, γεγονός που κάνει τη διαδικασία πιο σύνθετη. Ευτυχώς, στην εποχή μας η επιστήμη έχει παράσχει μεγάλη ποικιλία δυνατοτήτων διαχείρισής του, από την εμβόλιμη μορφή μέχρι τις αντλίες ινσουλίνης και τις συσκευές συνεχούς επιτήρησης της γλυκόζης στο αίμα.

Έτσι, η συμβίωση με το διαβήτη, μετά τη συμφιλίωση μαζί του, μετατρέπεται σε τρόπο ζωής και αφορμή για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Αυτόν, ακριβώς, τον τρόπο που όλοι πρέπει να εφαρμόζουμε για να προστατέψουμε τον εαυτό μας, την οικογένειά μας και το περιβάλλον μας, γενικότερα, φυσικό και ανθρώπινο.

Οι δράσεις του ΠΑΣΥΝΕΔ υποστηρίζονται φέτος από την ομάδα φοιτητών Ιατρικής HelMSIC, τις εταιρείες Medical Waste, Abbot, Menarini και Novonordisk, και φυσικά από την εθελοντική δράση των μελών του.

malevizotis.gr