Κρήτη

«Λουκέτο» δύο ετών σε βενζινάδικο στο Ηράκλειο – Είχε παράνομα καύσιμα – Ερευνάται και για λαθρεμπορία

«Λαβράκι» έβγαλαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Ηράκλειο
Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που προέκυψαν από καταγγελία μέσω της εφαρμογής “appodixi” της ΑΑΔΕ, εντοπίστηκε παρατυπία σε πρατήριο καυσίμων στο Ηράκλειο.

Διαπιστώθηκε ότι για την πώληση πετρελαίου θέρμανσης είχε εκδοθεί χειρόγραφη απόδειξη Λιανικής Πώλησης, η οποία δεν είχε διαβιβαστεί στα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ, όπως απαιτείται από τη νομοθεσία.

Κατά τον επιτόπιο έλεγχο στο πρατήριο καυσίμων, οι αρμόδιες αρχές εντόπισαν επίσης ελλιπή παραστατικά για τα καύσιμα που βρίσκονταν στις δεξαμενές του καταστήματος. Παράλληλα ερευνάται και για λαθρεμπορία καυσίμων, ενώ θα παραμείνει κλειστό για τα επόμενα δύο χρόνια.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Τελωνειακοί Ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων εντόπισαν παράνομα πρατήρια καυσίμων σε Ηράκλειο και Κω, με αποτέλεσμα τη διετή σφράγισή τους.

Ειδικότερα:

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που προέκυψαν από καταγγελία στην εφαρμογή appodixi της ΑΑΔΕ, διαπιστώθηκε ότι για την πώληση πετρελαίου θέρμανσης εκδόθηκε χειρόγραφη απόδειξη Λιανικής Πώλησης, η οποία δεν είχε διαβιβαστεί στα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ. Από τον επιτόπιο έλεγχο στο πρατήριο καυσίμων που βρίσκεται στο Ηράκλειο Κρήτης διαπιστώθηκαν ελλιπή παραστατικά για τα καύσιμα στις δεξαμενές, και διερευνάται το αδίκημα της λαθρεμπορίας.
Ελεγκτές του Τελωνείου της Κω, διενεργώντας τακτικό έλεγχο σε ξενοδοχείο του νησιού, διαπίστωσαν κατοχή νοθευμένων καυσίμων. Ο έλεγχός τους συνεχίστηκε στο πρατήριο από όπου έγινε η προμήθεια και διαπιστώθηκε η ύπαρξη λαθραίων καυσίμων σε:
τρία βυτιοφόρα οχήματα, συνολικής ποσότητας 5.960 λίτρων και
πέντε δεξαμενές με 1.072 λίτρα πετρέλαιο και 11.853 λίτρα βενζίνη.
Τα καύσιμα κατασχέθηκαν και θα απαντληθούν από τις δεξαμενές και τα βυτιοφόρα.

Ταυτόχρονα, οι υποθέσεις διαβιβάζονται στον εισαγγελέα για την άσκηση ποινικών διώξεων, ενώ, επιπλέον, ενεργοποιούνται άμεσα οι διαδικασίες δέουσας επιμέλειας, για την απαγόρευση διάθεσης καυσίμων σε επιχειρήσεις που συνδέονται με τα πρατήρια».

ΠΗΓΗ neakriti.gr