Κορωνοΐός Κρήτη

Λύκεια: Self tests, αρνητές και μηνύσεις

Μάρτυρας στην προανακριτική για Παππά: Αν μιλήσω για White House και White Porsca κινδυνεύω

Μεμονωμένες μεν, αλλά υπαρκτές οι περιπτώσεις γονέων που αντιδρούν

Τα ξεκούρδιστα (από πλευράς λογικής)… όργανα, που βγάζουν φάλτσους ήχους, άρχισαν και στην Κρήτη. Μια νέα κατηγορία αρνητών ήρθε να προστεθεί στις ήδη γνωστές. Μιλάμε για τους γονείς που εναντιώνονται στην υποχρέωση να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο – Λύκεια –  κατόπιν self test.

Στο Ρέθυμνο είχαμε τέσσερις τέτοιες περιπτώσεις, που όχι μόνο δεν άλλαξαν γνώμη από την κίνηση καλής θελήσεως του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, Γιάννη Γαζανού ο οποίος τους κάλεσε στο γραφείο του για να συζητήσουν ήρεμα και ωραία, αλλά προχώρησαν και σε μήνυση εναντίον του ίδιου και του Υπουργείου Παιδείας!

Οι εν λόγω γονείς, σύμφωνα με τον κ. Γαζανό, δημιούργησαν αναταραχή τις προηγούμενες ημέρες προσπαθώντας  να επιβάλλουν στους διευθυντές να δεχθούν τα παιδιά τους  χωρίς τους απαραίτητους διαγωνιστικού ελέγχους.

“Είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε την ΚΥΑ, δεν μπορούμε να παρανομούμε” ξεκαθάρισε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ηρακλείου. Οι μαθητές προέρχονταν από τέσσερα διαφορετικά σχολεία της πόλης.

“Ηρθαν μαζί (στο γραφείο μου), δεν ξέρω αν το είχαν συζητήσει, αλλά ήρθαν οργανωμένα στο γραφείο μου” σημείωσε ο κ. Γαζανος,  προσθέτοντας και το άλλο: ότι αντίστοιχα οι γονείς μαθητών που είχαν κάνει το τεστ κάλλιστα θα μπορούσαν να αρνηθούν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, εάν στην εκπαιδευτική διαδικασία συμμετείχαν παράτυπα παιδιά που δεν είχαν προβεί στον απαραίτητο αυτοέλεγχο για τον ιό.

Τα self tests είναι μια “πράξη συνείδησης, ατομικής και συλλογικής ευθύνης. Δεν μπορούμε να δεχθούμε μαθητές που δεν εφαρμόζουν την ΚΥΑ” τόνισε ο κ. Γαζανος. Το κλίμα πλέον έχει ηρεμήσει. Όπως ανέφερε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, τα δεύτερα self tests που αφορούσαν τη σημερινή μέρα ήταν όλα αρνητικά.

Οι απουσίες,γενικότερα, κινούνται σε ένα φυσιολογικό επίπεδο της τάξεως του 2%.

“Πάνω από όλα είμαστε παιδαγωγοί και δημόσιοι λειτουργοί. Πιστεύω να πρυτανεύσει η λογική, είναι θέμα ασφάλειας πάνω από όλα. Δεν μπορεί μια μειοψηφία να επιβληθεί στην πλειοψηφία με παράνομο τρόπο” κατέληξε ο κ. Γαζανός.