Κρήτη

Μαλεβίζι: Στην ανακρίτρια σήμερα ο 21χρονος για τη χειροβομβίδα

Μαλεβίζι: Στην ανακρίτρια σήμερα ο 21χρονος για τη χειροβομβίδα
Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος

To πρωί της Πέμπτης 2 Νοεμβρίου, συνελήφθη ένας 21χρονος Κρητικός, ο οποίος έγινε “τσακωτός” με μια χειροβομβίδα σε ορεινό χωριό του δήμου Μαλεβιζίου.

Όπως ανακοίνωσε προ ημερών η ΕΛ.ΑΣ., στο «πλαίσιο του ειδικού σχεδιασμού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης οπλοκατοχής και μετά από πληροφορίες για ρίψη άσκοπων πυροβολισμών από τον ημεδαπό σε περιοχή του δήμου Μαλεβιζίου», πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία εντοπίστηκε ο 21χρονος την ώρα που οδηγούσε Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Ο νεαρός άνδρας ακινητοποιήθηκε άμεσα από τους αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν “φύλλο και φτερό” το όχημά του. Στη συνέχεια, οι έρευνες επεκτάθηκαν και στο σπίτι του 21χρονου, όπου, εκτός από 47 φυσίγγια κι ένα πτυσσόμενο μαχαίρι, οι αστυνομικοί βρήκαν μία χειροβομβίδα, αλλά κι έναν μηχανισμό για την πυροδότησή της. Όλα τα έκνομα ευρήματα κατασχέθηκαν, ενώ ο νεαρός συνελήφθη κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και άσκοπους πυροβολισμούς.

Την περασμένη Παρασκευή, ο νεαρός εμφανίστηκε ενώπιον του εισαγγελέα υπηρεσίας, ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος αναφορικά με τη χειροβομβίδα.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε στην ανακρίτρια Ηρακλείου προκειμένου να απολογηθεί για την κακουργηματική πράξη που του αποδόθηκε. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο 21χρονος ζήτησε κι έλαβε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του. Ως εκ τούτου, θα οδηγηθεί εκ νέου στην ανακρίτρια σήμερα Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, για να απολογηθεί.

ΠΗΓΗ neakriti.gr