Κρήτη

Μαμουλάκης: Σύμβολο αναγέννησης και ελπίδας το Πολυτεχνείο

Η ΔηΤΟΒ αγκαλιάζει όλη την Κρήτη και το Ν. Αιγαίο

“Το Πολυτεχνείο ήταν και παραμένει το σύμβολο του αντιδικτατορικού αγώνα. Της αναγέννησης ενός ολόκληρου λαού. Της ελπίδας. Και τότε και τώρα και για πάντα!”

 Στον χώρο του Πολυτεχνείου βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης 16/11 ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, συμμετέχοντας σε αντιπροσωπεία του κόμματος με επικεφαλής τον Πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος και κατέθεσε στεφάνι τιμώντας την 49η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Μαμουλάκης

Σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης ανέφερε: «49 χρόνια μετά και τα μηνύματα εκείνης της περιόδου παραμένουν επίκαιρα και δυναμικά, κόντρα σε όσους προσπαθούν να τα υποτιμήσουν, αγγίζοντας την ψυχή κάθε ευαισθητοποιημένου ανθρώπου. Κάθε ανθρώπου που παλεύει ενάντια στον φασισμό και τον αυταρχισμό, που αγωνίζεται για τη Δημοκρατία, για ένα καλύτερο αύριο, για κοινωνική δικαιοσύνη.

Όταν βρίσκεσαι σε αυτόν το χώρο, είναι σαν να ακούς τον Νίκο Ξυλούρη να τραγουδά μαζί με τους συγκεντρωμένους το «πότε θα κάνει ξαστεριά». Σαν να βγαίνει απ’ τα τσιμέντα του Πολυτεχνείου μια βουή με το σύνθημα «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία». Σαν να νιώθεις στην ατμόσφαιρα το πάθος χιλιάδων αποφασισμένων ανθρώπων να παλέψουν για μια ολόκληρη χώρα. Και να νικήσουν!

Το Πολυτεχνείο ήταν και παραμένει το σύμβολο του αντιδικτατορικού αγώνα. Της αναγέννησης ενός ολόκληρου λαού. Της ελπίδας. Και τότε και τώρα και για πάντα!».

Πηγή:cretalive.gr