Κρήτη

Master plan για την διερεύνηση των προοπτικών ανάπτυξης του κόλπου της Ελούντας

Master plan για την διερεύνηση των προοπτικών ανάπτυξης του κόλπου της Ελούντας

Με την υφιστάμενη μελέτη μπαίνει ουσιαστικά μια τάξη στην λειτουργία του κόλπου της Ελούντας, ενώ σε δεύτερο χρόνο, αναμένεται ν΄ακολουθήσει μία ακόμα μελέτη απο το ΕΛΚΕΘΕ, για την ανάδειξη των αχιβάδων, στην συγκεκριμένη περιοχή.

Την ικανοποίηση του, για την εξέλιξη της προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ της  Περιφέρειας Κρήτης και του Ινστιτούτου Υπολογιστικών Μαθηματικών (Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας), αναφορικά με την σύνταξη master plan, με στόχο τη διερεύνηση των προοπτικών ανάπτυξης στον κόλπο της Ελούντας, εξέφρασε σήμερα ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με αφορμή την παράδοση του ερευνητικού έργου της παραπάνω ομάδας, που απαντά σε ερωτήματα σχετικά με την επικινδυνότητα της διάβρωσης των ακτών της περιοχής, λαμβάνοντας  υπόψη φαινόμενα όπως αυτό της κλιματικής αλλαγής, εντοπίζοντας παράλληλα τα  τμήματα εκείνα που διατρέχουν  τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

“Ήδη -όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου-παραδόθηκε το πρώτο τμήμα της μελέτης που αφορά στην προοπτική ανάπτυξης καθώς και στις προτάσεις δράσεων στον κόλπο της Ελούντας, ενώ ευελπιστούμε -όπως τόνισε-   μέσα στο καλοκαίρι, θα έχουμε – σε επίπεδο μελέτης εφαρμογής- τις οριστικές προτάσεις, για την διαχείριση του συγκεκριμένου χώρου.

Με την υφιστάμενη μελέτη -όπως ο ίδιος έκανε γνωστό –  μπαίνει ουσιαστικά μια τάξη στην λειτουργία του κόλπου της Ελούντας, ενώ σε δεύτερο χρόνο, αναμένεται ν΄ακολουθήσει μία ακόμα μελέτη απο το ΕΛΚΕΘΕ, για την ανάδειξη των αχιβάδων, στην συγκεκριμένη περιοχή.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό η ερευνητική ομάδα που προέβει στην σύνταξη της παραπάνω μελέτης, αποτελείται από τους  : Δρ. Νίκο Καμπάνη – Δ/ντη Ερευνών ΙΥΜ-ΙΤΕ, Γιώργο Αλεξανδράκη, Δρ. Γεωλόγο -Ωκεανογράφο, Στέλιο Πετράκη Μ.S.c Γεωλόγο και Νίκο Ρεμπή M.S.c Χωροτάκτη πολεοδόμο.

Master plan για την διερεύνηση των προοπτικών ανάπτυξης του κόλπου της Ελούντας