Κρήτη

Με αυστηρά μέτρα οι πρώτοι επιβάτες για Κρήτη (φωτογραφίες)

Με αυστηρά μέτρα οι πρώτοι επιβάτες για Κρήτη (φωτογραφίες)

Ταξιδιώτες επιβιβάζονται σε πλοίο που θα αναχωρήσει για την Κρήτη, τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020, στο λιμάνι του Πειραιά.

Από σήμερα ξεκίνησε η εφαρμογή του νέου πρωτοκόλλου επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας, καθώς επιτρέπονται πλέον οι μετακινήσεις πολιτών προς την Κρήτη, ενώ για τα υπόλοιπα νησιά εξακολουθεί να ισχύει η μετακίνηση των ιδιοκτητών και των εργαζομένων σε επιχειρήσεις για τις οποίες έχει ανακοινωθεί η επαναλειτουργία τους από τις 11 Μαϊου.

Το νέο πρωτόκολλο επιβατών λόγω του κορονοϊού που θα έχει εφαρμογή μέχρι τις 15/06 με επαναξιολόγηση, ένα πλοίο θα μπορεί να φιλοξενεί το 50% των επιβατών, εκτός αν πρόκειται για πλοίο με καμπίνες που το ποσοστό αυτό γίνεται 55%. Οι επιβάτες στα πλοία της ακτοπλοΐας πριν την επιβίβασή τους θα θερμομετρούνται, θα συμπληρώνουν ειδικό ερωτηματολόγιο ενώ θα διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου όλους τους χώρους κίνησης μέσα στο πλοίο. Επίσης στα πλοία υπάρχει ειδική διάταξη στα αεροπορικά καθίσματα, ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω, και όλοι οι επιβάτες αλλά και το πλήρωμα θα πρέπει να κάνουν χρήση μάσκας.

 

Με αυστηρά μέτρα οι πρώτοι επιβάτες για Κρήτη (φωτογραφίες)Με αυστηρά μέτρα οι πρώτοι επιβάτες για Κρήτη (φωτογραφίες)Με αυστηρά μέτρα οι πρώτοι επιβάτες για Κρήτη (φωτογραφίες)Με αυστηρά μέτρα οι πρώτοι επιβάτες για Κρήτη (φωτογραφίες)Με αυστηρά μέτρα οι πρώτοι επιβάτες για Κρήτη (φωτογραφίες)