Κρήτη

Με αυτό τον μηχανισμό θέλησαν να κάψουν το δάσος της Άρβης

Με αυτό τον μηχανισμό θέλησαν να κάψουν το δάσος της Άρβης

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον μηχανισμό που εντοπίστηκε κρυμμένος σε μία χαρουπιά, στην έξοδο του φαραγγιού.

Με μεγάλη προσοχή συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών, για τον εμπρηστικό μηχανισμό που εντοπίστηκε, όπως έγραψε το Cretalive, στο φαράγγι της Άρβης, στο Δήμο Βιάννου.

Στην φωτογραφία μπορείτε να δείτε τον μηχανισμό, που εντοπίστηκε κρυμμένος σε μία χαρουπιά δίπλα στην κοίτη του ρέματος, στην έξοδο του φαραγγιού. Πρόκειται για ένα πλαστικό μπουκάλι νερού, που περιείχε βενζίνη και έφερε φυτίλι και μία κροτίδα, η οποία είχε επικολληθεί πάνω του με ταινία.

Μηχανισμός

«Πρόκειται για μια εξαιρετικά περίεργη και εξαιρετικά επικίνδυνη υπόθεση» είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Βιάννου Χαρίλαος Τριγωνάκης, ο οποίος επεσήμανε ότι ο μηχανισμός εντοπίστηκε από υπάλληλο συνεργείου του δήμου Βιάννου, που βρέθηκε στην περιοχή για εργασίες.
«Είχε τοποθετηθεί επί σκοπού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τριγωνάκης και πιθανολόγησε ότι ο δράστης περίμενε την κατάλληλη στιγμή, όταν στην περιοχή θα έπνεαν ισχυροί άνεμοι, για να πυροδοτήσει τον εμπρηστικό μηχανισμό.
Σημειώνεται ότι σε κοντινή απόσταση υπάρχουν σπίτια του οικισμού της Άρβης και με έναν ευνοϊκό για την πυρκαγιά άνεμο θα μπορούσαν σε λίγα λεπτά οι φλόγες να είναι μέσα στον οικισμό.

Μηχανισμός Άρβη
Αυτό είναι το σημείο όπου εντοπίστηκε ο εμπρηστικός μηχανισμός

Την διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου, ενώ στο σημείο βρέθηκε και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με επικεφαλής τον περιφερειακό διοικητή Γιώργο Τσικαλά.
Από τις έρευνες που έγιναν μέχρι στιγμής στην ευρύτερη περιοχή δεν έχουν εντοπιστεί ανάλογα ευρήματα, ωστόσο, οι τοπικές αρχές παραμένουν σε επιφυλακή και πραγματοποιούν περιπολίες.

ΠΗΓΗ cretalive.gr