Επικαιρότητα Κρήτη

Με ιδιαίτερη επιτυχία, ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της Υφυπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Αλεξάνδρας Σδούκου στο Ηράκλειο.

Η Υφυπουργός, επικεφαλής κλιμακίου αποτελούμενο από τον βουλευτή της Ν.Δ. κ.Δημήτρη Μαρκόπουλο και τον διοικητή του Ταμείου Ανάκαμψης κ.Ορέστη Καβαλάκη και συνοδευόμενη από τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Δ.Ε.Ε.Π. Ηρακλείου Ν.Δ. κ.κ. Βαγγέλη Καρκανάκη και Κώστα Γιαννουλάκη, ξεκίνησε την επίσκεψη της από το Δημαρχείο Ηρακλείου όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Αλέξη Καλοκαιρινό και την Γεν.Γραμματέα του Δήμου κ.Μαρία Σκραφνάκη. Αμέσως μετά το κλιμάκιο μετέβη στην Περιφέρεια Κρήτης και είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ.Σταύρο Αρναουτάκη, στην οποία συμμετείχαν και οι αντπεριφερειάρχες κ.κ. Νίκος Συριγωνάκης, Νίκος Ξυλούρης και Γεωργία Μηλάκη.

Στη συνάντηση που ακολουθήσε  στη Βιομηχανική περιοχή Ηρακλείου με τον Πρόεδρο κ. Κωστα Χρηστάκο και τα μέλη του Δ.Σ του Συνδέσμου Εγκατεστημένων στην Β.Ι.Π.Ε. είχαν ευρεία ενημέρωση για τα ιδιαιτέρα προβλήματα που απασχολούν τις εγκατεστημένες κυρίως μικρομεσαίες επιχειρήσεις τόσο με το ενεργειακό πλαίσιο όσο όμως και κυρίως με το ρυθμιστικό πλαίσιο κανονισμό λειτουργίας Βιομηχανικών περιοχών. Ακολούθησε επίσκεψη στις Εγκαταστάσεις της Εταιρείας Πλαστικά Κρήτης, συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων με τον Πρόεδρο της Εταιρείας κ. Γιάννη Λεμπιδάκη, τον κ. Μανώλη Λεμπιδάκη και διοικητικά στελέχη της Εταιρείας.

Στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου και στην συνάντηση με τον Δήμαρχο κ.Μενέλαο Μποκέα συμμετείχαν και οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Άρης Σαλούστρος, Γιώργος Μαρής, Μαρίνα Βογιατζάκη, Φάνης Κοκκινάκης, Βαγγέλης Παρασύρης, Γρηγόρης Περισυνάκης και Γρηγόρης Φασουλάκης.

Αμέσως μετά η Υφυπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, επισκέφθηκε στην Δαμάστα, το εμβληματικό έργο που εκτελείται στο σταθμό μετατροπής ενέργειας και δήλωσε εντυπωσιασμένη από την πρόοδο του έργου, ενώ εξήρε και την στάση του Δήμου Μαλεβιζίου για το τόσο απαραίτητο έργο της Μεγάλης Ηλεκτρικής Διασύνδεσης αλλά και την συνδρομή του στην υλοποίηση του.
Την ίδια ώρα οι κ.κ. Μαρκόπουλος και Καβαλάκης βρέθηκαν στο άλλο εμβληματικό έργο που πραγματοποιείται στην Κρήτη, στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου Καστελίου όπου είχαν αναλυτική ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του έργου και τα σχετικά χρονοδιαγράμματα από τεχνικά στελέχη της αναδόχου με επικεφαλής τον εργοδηγό κ. Γιάννη Σμαραγδάκη.
Η ενημέρωση επεκτάθηκε και για το έργο του ΒΟΑΚ, τμήμα του οποίου χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης το οποίο – όπως τόνισε ο κ. Καβαλάκης- επιβάλει την αυστηρή τήρηση

των χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησης.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του κλιμακίου συνεχίστηκε το απόγευμα με ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων και επιχειρηματιών, στην οποία τονίστηκαν οι πτυχές του πολύπλευρου πρωταγωνιστικού ρόλου που ήδη διαδραματίζει η Κρήτη και που μόνο θα ενισχυθεί στο μέλλον.

Η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επεσήμανε ότι «τόσο στον τομέα της ενεργειακής μετάβασης της Ελλάδας, λόγω του σπάνιου και διαφοροποιημένου ενεργειακού δυναμικού της, όσο και ως πυλώνας περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας, μέσω της αναβάθμισης του γεωστρατηγικού της ρόλου στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, η Κρήτη καθίσταται κόμβος και πόλος διεθνούς ενεργειακού, επενδυτικού και γεωπολιτικού ενδιαφέροντος.

Το ίδιο βράδυ και λίγο πριν την αναχώρηση τους από το Ηράκλειο η κ.Σδούκου και οι κ.κ. Μαρκόπουλος και Καβαλάκης, βρέθηκαν στα γραφεία  της Δ.Ε.Ε.Π.(Νο.Δ.Ε.) Ηρακλείου και συμμετείχαν στην διευρυμένη συνεδρίαση της. Είχαν έτσι την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τα τοπικά κομματικά στελέχη της οργάνωσης και να τονίσουν την ανάγκη κινητοποίησης και εγρήγορσης όλων, για τις επικείμενες πολύ σημαντικές και κρίσιμες, για την πατρίδα μας κυρίως, Ευρωεκλογές.