Κρήτη

Δύο συλλήψεις στα Ανώγεια από τη Δίωξη Ναρκωτικών και την ΕΚΑΜ – Τσιγαριλίκια για … ρεκόρ τσάκωσαν οι αρχές

Δύο συλλήψεις στα Ανώγεια από τη Δίωξη Ναρκωτικών και την ΕΚΑΜ - Τσιγαριλίκια για ... ρεκόρ τσάκωσαν οι αρχές

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 600 γραμμάρια κάνναβης, σχεδόν 500 αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης και κινητά τηλέφωνα – Επιπλέον, κατασχέθηκαν Ι.Χ αυτοκίνητο, δίκυκλη μοτοσυκλέτα και το χρηματικό ποσό των 1.690 ευρώ

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση  με άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου και της ΕΚΑΜ πραγματοποιήθηκε χθες στα Ανώγεια με “φόντο” υπόθεση ναρκωτικών.

Ένας 44χρονος Ανωγειανός είχε τεθεί εδώ και καιρό υπό παρακολούθηση, καθώς σύμφωνα με πηγές ενημέρωσης, διακινούσε ναρκωτικά, κυρίως στο Ηράκλειο.

Ο άνδρας συνελήφθη και μάλιστα πάνω του βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικών αλλά και τσιγαριλίκια σε … αριθμό ρεκόρ (475!), ενώ συνελήφθη και ένας 48χρονος, στο σπίτι του οποίου εντοπίστηκαν όλα τα ευρήματα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 48χρονος διακινούσε και ο 44χρονος τον τροφοδοτούσε με ποσότητες ναρκωτικών. Θεωρείται, μάλιστα, ότι κι ο 48χρονος, από την πλευρά του, είχε το δικό του πελατολόγιο. Η τελευταία ποσότητα που ο 44χρονος μετέφερε στον 48χρονο εικάζεται πως ήταν τα 610 γραμμάρια κάνναβης, και με τη σειρά του ο 48χρονος έστριβε τα τσιγαριλίκια και έτοιμα, σε πακέτα των “12” τα διακινούσε.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες προέβαιναν στην κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο αυτό οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας με την συνδρομή του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Μονάδας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκε ο 44χρονος να μεταβαίνει στο σπίτι του 48χρονου με σκοπό την πώληση ναρκωτικών ουσιών.

Κατά την αποχώρηση του με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη και σε έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.690 ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών ουσιών και κινητό τηλέφωνο.

ναρκωτικά

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν έρευνες στα σπίτια των ανδρών, σε περιοχές των Δήμων Ηρακλείου και Ανωγείων, κατά την διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 610 γραμμάρια κάνναβης,
  • 475 αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης τα οποία βρίσκονταν έτοιμα προς πώληση,
  • ζυγαριά ακριβείας και
  • κινητό τηλέφωνο.

Επιπλέον κατασχέθηκαν Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και δίκυκλη μοτοσυκλέτα ως μέσα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου.

ΠΗΓΗ cretalive.gr