Κρήτη

Μεγάλη γιορτή με ποδήλατα στο Τσαλικάκι

Τραγωδία στο ΒΟΑΚ – Νεκρή γυναίκα και σοβαρά μητέρα και δύο παιδιά

Μία εξαιρετική πρωτοβουλία πήρε το 2ο Νηπιαγωγείο Αγίας Μαρίνας, διοργανώνοντας ποδηλατοδρομία στο Τσαλικάκι. Αμέσως όλοι αγκάλιασαν την πρωτοβουλία αυτή και έτσι αυτή εξελίχθηκε σε μια γιορτή για όλους τους κατοίκους.

Την ποδηλατοδρομία λοιπόν αγκάλιασαν επίσης ο Δήμος Μαλεβιζίου, ο πάντα δραστήριος και ευαισθητοποιημένος Σύλλογος Γυναικών «Μαλβαζία», ο Σύλλογος ΑμεΑ «Το Μέλλον» και πολλοί πολιτικοί και άλλοι φορείς.

Χαρακτηριστική ήταν η παρουσία στη δράση του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα, του πρόεδρου της τοπικής κοινότητας Γαζίου Βαγγέλη Παρασύρη, του παραολυμπιονίκη Γιώργου Στεφανουδάκη και πλήθους στελεχών της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου και σχεδόν όλων των μελών της Μαλβαζίας.

Η συγγραφέας Έλενα Δοριάκη ήταν επίσης εκεί με τον κύριο Κοκοδούλη για να μας υπενθυμίζουν τους Κανόνες Οδηγικής Συμπεριφοράς, η οποία και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της διοργάνωσης.

Μεγάλη γιορτή με ποδήλατα στο ΤσαλικάκιΜεγάλη γιορτή με ποδήλατα στο ΤσαλικάκιΜεγάλη γιορτή με ποδήλατα στο Τσαλικάκι

Οι πραγματικοί πρωταγωνιστές όμως της πρωτοβουλίας ήταν τα παιδιά που ήρθαν με τα κράνη και τα ποδήλατά τους, έτοιμα να περάσουν τα δικά τους μηνύματα αγάπης του αθλητισμού και του περιβάλλοντος.

Της διοργάνωσης προηγήθηκε δράση εξωραϊσμού στο χώρο του μνημείου πεσόντων στην πλατεία Αγίας Μαρίνας. Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου κ. Μενέλαος Μποκέας και άλλοι μαζί με τα παιδιά φύτευσαν ελιές στο χώρο γύρω από το μνημείο.

Στη συνέχεια, ποδήλατα, πατίνια και απλοί περιπατητές ακολούθησαν διαδρομή από και προς το νηπιαγωγείο, με στόχο την ευαισθητοποίηση γύρω από θέματα προσβασιμότητας, οδηγικής συμπεριφοράς, αποδοχής της διαφορετικότητας, αλλά και οικολογικής συνείδησης.

Της ποδηλατοδρομίας ηγείτο ο παραολυμπιονίκης Μ. Στεφανουδάκης και μέλη του Παγκρήτιου Συλλόγου Αναπήρων Πολιτών.

Δύο τυχεροί πήραν δύο ποδήλατα, ενώ σε όλα τα παιδιά μοιράστηκαν διπλώματα.

Μεγάλη γιορτή με ποδήλατα στο Τσαλικάκι

meleviziotis.gr