Καιρός Κρήτη

«Μήδεια» – Κρήτη: Ποια σχολεία παραμένουν κλειστά την Πέμπτη

«Μήδεια» - Κρήτη: Ποια σχολεία παραμένουν κλειστά την Πέμπτη

Η κακοκαιρία δεν επιτρέπει την ασφαλή επαναλειτουργία σχολικών μονάδων

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Κρήτη τα τλεευταία 24ώρα, οδηγούν τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν στη λήψη νέων αποφάσεων αναφορικά με την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων που λόγω της κακοκαιρίας έχουν κλείσει τις τελευταίες δύο ημέρες.

Κλειστά σχολεία στο δήμο Αμαρίου 

Για την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας και λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Πέμπτη τα σχολεία  στο δήμο Αμαρίου του νομού Ρεθύμνου.

Την απόφαση γνωστοποιεί ο δήμαρχος Αμαρίου  Πάντελής Μουρτζανός.

Κλειστά σχολεία και στο δήμο Μυλοποτάμου

Με απόφαση του Δημάρχου Μυλοποτάμου κ. Δημήτρη Κόκκινου τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς επίσης οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Μυλοποτάμου θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021.

Όπως αναφέρεται επιπροσθέτως σε σχετική ανακοίνωση: Αιτία είναι το γεγονός, ότι οι θερμοκρασίες παραμένουν ιδιαίτερα χαμηλές και κρίνεται, ότι τα σχολεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν με ασφάλεια για τους μαθητές, αφού λόγω των μέτρων κατά της διασποράς της πανδημίας, οι αίθουσες πρέπει να λειτουργούν με ανοιχτά παράθυρα και πόρτες και οι μαθητές θα πρέπει υποχρεωτικά να βρίσκονται στις αυλές των σχολείων κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.

Το ψύχος δεν επιτρέπει μια τέτοια λειτουργία των σχολείων στην περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου και ως εκ τούτου κρίνεται σκόπιμο η συνέχιση των μαθημάτων δια τηλεκπαίδευσης ως ασφαλέστερης μεθόδου για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Κλειστά τμήματα και στα Ανώγεια

Έπίσης όπως έγινε γνωστό κλειστά θα παραμείνουν αύριο και τμήματα του νηπιαγωγείου Ανωγείων.

Ανοιχτά αύριο τα σχολεία στο Ηράκλειο 

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κ. Νικο Συριγωνάκη  στο neakriti.gr, από αύριο Πέμπτη, οι σχολικές μονάδες Α’/βάθμιας και Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης του ν. Ηρακλείου των οποίων η λειτουργία είχε ανασταλεί, θα λειτουργήσουν κανονικά εκτός από κάποιες περιπτώσεις όπου οι δήμαρχοι θα αποφασίσουν για την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων εξαιτίας των πολύ άσχημων καιρικών συνθηκών.

Ανοιχτά αύριο τα σχολεία στα Χανιά

Από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων ανακοινώνεται ότι επαναλειτουργούν κανονικά από αύριο, Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021, οι σχολικές μονάδες Α’/βάθμιας και Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης των οποίων η λειτουργία είχε ανασταλεί λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν το Νομό το τελευταίο τριήμερο.

Κλειστά σχολεία σε χωριά του Δήμου Φαιστού

Κλειστά θα παραμείνουν μέχρι και αύριο το μεσημέρι όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα χωριά Ζαρός, Βορίζια και Καμάρες του Δήμου Φαιστού.

Το παραπάνω επιβεβαίωσε στο neakriti.gr ο Δήμαρχος Φαιστού, κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εν λόγω απόφαση ελήφθη για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών, λόγω του ότι τα συγκεκριμένα χωριά βρίσκονται στους πρόποδες του Ψηλορείτη.

Οροπέδιο Λασιθίου

Κλειστά τα σχολεία και αύριο στο δήμο Οροπεδίου Λασιθίου. Την απόφαση έκανε γνωστή στο neakriti.gr ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου κ. Στεφανάκης, υπογραμμίζοντας ότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν σήμερα στην περιοχή του , δεν επιτρέπουν να δοθεί το “πράσινο φως” για άνοιγμα των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο συγκεκριμένο δήμο.

Δήμος Σφακίων 

“Σας ενημερώνουμε ότι αύριο Πέμπτη 18/02/2021, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών θα ανοίξουν τα παρακάτω σχολεία του Δήμου Σφακίων:
Νηπιαγωγείο Ανώπολης
Δημοτικό σχολείο Ανώπολης
Νηπιαγωγείο Βουβά
Νηπιαγωγείο Πατσιανού (κλασικό τμήμα μόνο)
Νηπιαγωγείου Σκαλωτής (κλασικό τμήμα μόνο)
Τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα πραγματοποιήσουν τα μαθήματα τους μέσω τηλεδιάσκεψης”.
Υπενθυμίζεται ότι λόγω της κακοκαιρίας,  τα σχολεία όλων των βαθμίδων παραμένουν και σήμερα κλειστά  στους νομούς Χανίων, Ηρακλείου και Ρεθύμνου αλλά και στο δήμο Οροπεδίου Λασιθίου.