Κορωνοΐός Κρήτη

Μόνιμα σημεία ελέγχου για κορωνοϊό στο κέντρο του Ηρακλείου

Εμβόλια: Μέχρι τέλος Ιουνίου η Ελλάδα θα έχει παραλάβει 10.940.401 δόσεις

Θα λειτουργούν καθημερινά, μέχρι το μεσημέρι

Σε δύο σταθερά σημεία του κέντρου της πόλης του Ηρακλείου θα μπορούν να ελέγχονται για κορωνοϊό σε καθημερινή βάση, όσοι πολίτες το επιθυμούν, από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου.

Το ένα θα βρίσκεται στην Πλατεία Ελευθερίας και το δεύτερο στην περιοχή της Χανιώπορτας. Τα rapid tests θα γίνονται καθημερινά από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 2.00 μετά το μεσημέρι. Πρόκειται για δράση που γίνεται σε συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου, της Περιφέρειας Κρήτης και του ΕΟΔΥ

Rapid tests στο Γάζι 

Έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) σε πεζούς θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 08/04/2021 από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο Γάζι Ηρακλείου.

Οι δειγματοληψίες θα διεξαχθούν στο κτίριο του Κ.Α.Π.Η. Γαζίου, έναντι του Δημαρχείου Μαλεβιζίου, από τις 10:00 έως τις 14:00, όπως απεικονίζεται στον χάρτη.

Γάζι χάρτης

Η προσέλευση του κοινού που επιθυμεί να υποβληθεί στο τεστ είναι ελεύθερη.

Οι προσερχόμενοι θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους ή τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας και τον αριθμό του κινητού τηλέφωνου στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.

Η λήψη του δείγματος θα γίνεται ρινοφαρυγγικά και τα αποτελέσματα θα γνωστοποιούνται στους πολίτες μέσα σε λίγες ώρες.

Η δράση συνδιοργανώνεται από τον ΕΟΔΥ, την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Μαλεβιζίου, με τη συμβολή του Αστυνομικού Τμήματος Μαλεβιζίου.