Κρήτη

Μυλοπόταμος: Αναβολή στη δίκη για την καταδίωξη της οικογένειας των Γερμανών τουριστών το 2022

Μυλοπόταμος: Αναβολή στη δίκη για την καταδίωξη της οικογένειας των Γερμανών τουριστών το 2022

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χανίων επρόκειτο να καθίσουν σήμερα οι δύο Μυλοποταμίτες που είχαν εμπλακεί στο επίμαχο συμβάν
Μνήμες από το επεισοδιακό περιστατικό που είχε λάβει χώρα τον Αύγουστο του 2022 στον Μυλοπόταμο, με “πρωταγωνιστές” δύο Κρητικούς και μέλη οικογένειας Γερμανών τουριστών, “ξύπνησαν” σήμερα Δευτέρα 6/11 στα δικαστήρια Χανίων.

Πρόκειται για την υπόθεση με την καταδίωξη και τον εμβολισμό του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου των τουριστών από το αγροτικό όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο ντόπιοι.

Υπενθυμίζεται ότι η επίμαχη υπόθεση είχε λάβει τεράστιες διαστάσεις, όχι μόνο πανελλαδικά, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, καθώς βρισκόταν για (σχετικά) μεγάλο χρονικό διάστημα στην ημερήσια διάταξη σε ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χανίων επρόκειτο να καθίσουν σήμερα οι δύο Μυλοποταμίτες που είχαν εμπλακεί στο επίμαχο συμβάν.

Πρόκειται για τον 39χρονο οδηγό του αγροτικού αυτοκινήτου, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή, για επικίνδυνη οδήγηση από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, για παράνομη οπλοφορία μαχαιριού και απειλή.
Ο 37χρονος συνοδηγός κατηγορείται μόνο για απόπειρα απλής σωματικής βλάβης κατά συρροή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε “αορίστως” λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης. Αυτό σημαίνει ότι θα προσδιοριστεί νέα δικάσιμος μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι -όπως είχε αποκαλύψει πριν από μερικούς μήνες η “Νέα Κρήτη”- η εισαγγελική πρόταση περίπου παραπομπής σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου των δύο Κρητικών ήταν για «απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά».

Ωστόσο, το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο που παρέπεμψε σε δίκη τους δύο Μυλοποταμίτες έκρινε ότι δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ότι τα αποδιδόμενα αδικήματα τελέστηκαν με ρατσιστικά κίνητρα.

Στο εδώλιο -και- οι Γερμανοί

Στο μεταξύ, εκτός από τους δύο Κρητικούς, στο εδώλιο αναμένεται να καθίσουν μέσα στο Νοέμβριο και τρεις από τους Γερμανούς τουρίστες για την ίδια υπόθεση.

Οι Γερμανοί που κατηγορούνται για απλή σωματική βλάβη σε βάρος των δύο ντόπιων αναμένεται να δικαστούν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο στις 24 Νοεμβρίου.

Εξάλλου, όπως είχε υποστηριχθεί πριν από μερικούς μήνες από την πλευρά της υπεράσπισης των δύο Κρητικών, εάν οι Γερμανοί δεν είχαν κινηθεί πρώτοι εναντίον των ντόπιων, τίποτα απ’ όσα ακολούθησαν στη συνέχεια δε θα είχε συμβεί.

ΠΗΓΗ neakriti.gr