Κρήτη

Ναρκωτικά: Στη φυλακή ο 44χρονος Ανωγειανός, διαφωνία για τον 48χρονο Ηρακλειώτη

Ναρκωτικά: Στη φυλακή ο 44χρονος Ανωγειανός, διαφωνία για τον 48χρονο Ηρακλειώτη

Το θέμα του 48χρονου θα κριθεί από το Δικαστικό Συμβούλιο εντός των επόμενων ημερών
Το δρόμο για τη φυλακή πήρε σήμερα ο 44χρονος Ανωγειανός, ο οποίος είχε συλληφθεί τη Δευτέρα στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου για υπόθεση ναρκωτικών.
Στον 44χρονο, ο οποίος απασχολεί επισήμως πρώτη φορά τις Αρχές, αποδίδεται ότι διακινούσε ναρκωτικά και συγκεκριμένα χασίς και την επίμαχη ημέρα φέρεται να «επισκέφθηκε» το σπίτι 48χρονου Ηρακλειώτη και να του παρέδωσε ποσότητα περίπου 600 γραμμαρίων χασίς έναντι χρημάτων.

Στο σπίτι του 48χρονου, ο οποίος επίσης κατηγορείται για την ίδια υπόθεση, βρέθηκαν επιπλέον και 477 (!) αυτοσχέδια τσιγαριλίκια που κατά τη Δίωξη Ναρκωτικών περιέχουν χασίς και καπνό. Στην περίπτωση του Ηρακλειώτη δημοσίου υπαλλήλου υπήρξε διαφωνία εισαγγελέως και ανακρίτριας και έτσι το θέμα της προφυλάκισης ή μη θα κριθεί από το Δικαστικό Συμβούλιο εντός των επόμενων ημερών οπότε και θα συνεδριάσει. Μέχρι τότε ο 48χρονος θα βρίσκεται υπό κατ’ οίκον περιορισμό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εισαγγελέας είχε την άποψη να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, η ανακρίτρια πάλι τάσσεται υπέρ της προσωρινής κράτησης.
Όπως αναφέρεται από την υπεράσπιση, κάτι που ειπώθηκε και κατά την απολογία, ο 48χρονος είναι μία «πονεμένη ιστορία» ανθρώπου. Έχει νοσήσει από καρκίνο, ο πατέρας του είναι καρκινοπαθής, υπάρχει επίσης στην οικογένεια στενό συγγενικό πρόσωπο με βαρύτατο πρόβλημα υγείας. Υποστηρίζεται ότι εκείνος είναι ουσιαστικά που παλεύει για τον εαυτό του και όλους τους υπόλοιπους μέσα στην οικογένεια. Δηλώνει χρόνιος χρήστης και ισχυρίζεται (υπήρξε τελικά κοινή υπερασπιστική γραμμή) ότι τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στο σπίτι τα είχαν προμηθευτεί από κοινού με τον 44χρονο Ανωγειανό για δική τους αποκλειστικά χρήση.
ΠΗΓΗ cretalive.gr