Επικαιρότητα Κρήτη

Νέα φουρνιά μεταναστών λίγο πριν την έλευση Καιρίδη: Σκάφος με 74 μετανάστες εντοπίστηκε στα ανοιχτά της Γαύδου

Και οι 74 άνδρες που επέβαιναν σε σκάφος είναι καλά στην υγεία τους, ενώ ανάμεσά τους είναι και μια γυναίκα

Εβδομήντα τέσσερις μετανάστες εντοπίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου.

Άμεσα ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσής τους από το Λιμενικό, που κλήθηκε να συνδράμει. Στις 5 το πρωί η επιχείρηση ολοκληρώθηκε και οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Παλαιόχωρας, όπου και παραμένουν.

Πρόκειται για 52 Αιγύπτιους, 11 Πακιστανούς, 4 υπηκόους Μπαγκλαντές, 4 Σύριους, 2 υπηκόους Σουδάν και έναν υπήκοο Υεμένης. Μεταξύ των 74 μεταναστών είναι και μια είναι γυναίκα, ενώ οι ανήλικοι – μεταξύ 12 και 18 ετών – ξεπερνούν τους 20.

Από την Παλαιόχωρα οι μετανάστες αναμένεται να μεταφερθούν στις παιδικές κατασκηνώσεις του Καλαθά, στα Χανιά.

74 μετανάστες

Να σημειωθεί ότι και οι 74 είναι καλά στην υγεία τους. Από τη θαλάσσια περιοχή της Γαύδου κι από το σκάφος που ήταν στοιβαγμένοι, επιβιβάστηκαν σε πλωτό του Λιμενικού που τους μετέφερε κατευθείαν στην Παλαιόχωρα.

Μετανάστες 74

Υπενθυμίζεται ότι με μικρή καθυστέρηση, αλλά και με μια τροποποίηση της τελευταίας στιγμής στο πρόγραμμά του, ξεκινά σήμερα την επίσκεψή του στην Κρήτη ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης, με τους τοπικούς φορείς να τον περιμένουν πώς και πώς, αναζητώντας απαντήσεις ως προς το φλέγον θέμα των αυξημένων μεταναστευτικών ροών…

Μετανάστες 74

Μετά την επίσκεψή του στην πόλη των Χανίων και το Δημαρχείο, ο κ. Καιρίδης αναμένεται να μεταβεί στη Γαύδο.

Μετανάστες 74

 

Μετανάστες 74

 

Μετανάστες 74

 

Μετανάστες 74