Κορωνοΐός Κρήτη

Νέα κρούσματα κορωνοϊού “έβγαλαν” τα τεστ στον Δήμο Ηρακλείου

Νέα κρούσματα κορωνοϊού "έβγαλαν" τα τεστ στον Δήμο Ηρακλείου

Τι αναφέρει η αντιδήμαρχος Μαρία Καναβάκη, μετά τους ελέγχους

Τέσσερα θετικά δείγματα “έβγαλαν” τα 120 τεστ για τον κορωνοιό, που διενεργήθηκαν σε υπαλλήλους υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου, μετά τον εντοπισμό πριν λίγες ημέρες επιβεβαιωμένου κρούσματος στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα νέα θετικά δείγματα αφορούν σε εργαζόμενους στην Τεχνική Υπηρεσία αλλά και στην ΔΗΚΕΗ, καθώς οι Υπηρεσίες στεγάζονται στον ίδιο χώρο.

Την ίδια στιγμή, με αφορμή τα κρούσματα που παρουσιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες στο προσωπικό του Δήμου, η αντιδήμαρχος Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών Μαρία Καναβάκη απηύθυνε προσωπική έκκληση στους δημότες, κυρίως για τη δική τους ασφάλεια, “να μην προσέρχονται στις Υπηρεσίες του Δήμου, παρά μόνο για επείγουσες και πολύ σοβαρές υποθέσεις και μόνο κατόπιν ραντεβού με το αρμόδιο Τμήμα”.

Όπως αναφέρει, “στην ιστοσελίδα μας www.heraklion.gr υπάρχουν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για όλες τις Υπηρεσίες (τηλέφωνα emails κλπ) που παροτρύνουμε τον κόσμο να τις χρησιμοποιήσει για την εξυπηρέτηση του, καθώς επίσης μπορεί να βρει διαθέσιμες και τις ηλεκτρονικές μας υπηρεσίες”.

Η κ. Καναβάκη καλεί επίσης τους συνδημότες της να υπακούσουν και να πειθαρχήσουν στις οδηγίες των ειδικών: “Ο Δήμος Ηρακλείου είναι στο κόκκινο και διανύουμε σύμφωνα με τους ειδικούς και τους επιστήμονες μια πολύ κρίσιμη εβδομάδα. Ας τους ακούσουμε, ας πειθαρχήσουμε, ας αντέξουμε κι άλλο. Ειδικά τώρα, ας μην πάει χαμένος ο αγώνας που ένα χρόνο τώρα δίνουμε καθημερινά όλοι μας.

Ψυχραιμία-Προσοχή-Ατομική ευθύνη και υπομονή”.

Μαρία ΚαναβάκηΗ κ. ΚαναβάκηΗ αντιδήμαρχος έστειλε και το εξής μήνυμα στο προσωπικό του Δήμου:

“Διανύουμε μια ιδιαίτερα κρίσιμη εβδομάδα σχετικά με την εξέλιξη της  πανδημίας του Covid 19.
Ο Δήμος Ηρακλείου παραμένει στο κόκκινο, όσον αφορά στον βαθμό επικινδυνότητας και ενδεχομένως , όσον αφορά στην διασπορά του ιού στην Κρήτη  να βρισκόμαστε στο χειρότερο σημείο από το ξεκίνημα της υγειονομικής κρίσης έως και σήμερα.

Για αυτό και εφιστούμε  στο προσωπικό μας την προσοχή: Η αυστηρή, σχολαστική τήρηση των μέτρων προστασίας  από όλους  μας είναι περισσότερο επιτακτική από ποτέ.

Υπενθυμίζεται ότι το κοινό δεν μπορεί να προσέρχεται στις Υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου, παρά μόνο με ραντεβού και μόνο για κατεπείγουσες περιπτώσεις.

Με προσοχή – ατομική ευθύνη – ψυχραιμία & υπομονή, θα τα καταφέρουμε.

Ας προσέξουμε όσο μπορούμε περισσότερο τώρα!

Καλή μας δύναμη”.