Κρήτη

Νέο «χτύπημα» με πέτρες σε λεωφορείο στην εθνική

Τέλος εποχής για το «Γάλα Βλάχας»

Ο τρόμος… επαναλαμβάνεται αφού στόχος αγνώστου ή αγνώστων που πετούν πέτρες έγινε και πάλι οδηγός στο Ηράκλειο. Όπως καταγγέλλει μια πέτρα ράγισε το πίσω παρμπρίζ του λεωφορείου και ευτυχώς δεν μετέφερε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή τουρίστες καθώς θα μπορούσε να είχε οδηγήσει σε σοβαρό τραυματισμό.

Νέο «χτύπημα» με πέτρες σε λεωφορείο στην εθνική

«Ευτυχώς δεν μετέφερα επιβάτες»

Όπως καταγγέλλει ο Ν.Π στο neakriti.gr «οδηγούσα στην εθνική από Ηράκλειο προς Χερσόνησο και περνώντας κάτω την αερογέφυρα, είδα ένα αυτοκίνητο με οδηγό τουρίστα να κάνει “παρατιμονιές” και να μου κάνει νοήματα ότι κάτι έπεσε πάνω μου. Όταν πλέον σταμάτησα διαπίστωσα ότι είχε ραγίσει το πίσω παρμπρίζ. Ευτυχώς εκείνη τη στιγμή ήταν άδειο το λεωφορείο και πήγαινα να παραλάβω τουρίστες. Δεν θέλω ούτε να σκεφτώ τι θα γινόταν αν μετέφερα επιβάτες. Αν διέλυαν το μπροστινό τζάμι θα μπορούσα να είχα χάσει τον έλεγχο του λεωφορείου…».

Η ανησυχία παίρνει διαστάσεις χιονοστιβάδας καθώς σύμφωνα με τους επαγγελματίες οδηγούς δεν είναι η πρώτη φορά που δέχονται επιθέσεις με πέτρες και κανείς δεν ξέρει πότε και που θα γίνει το επόμενο «χτύπημα».

Νέο «χτύπημα» με πέτρες σε λεωφορείο στην εθνική

Το 5 χτύπημα!

Όπως υποστηρίζει ο 56χρονος οδηγός: «τις τελευταίες 15 μέρες είναι το 4οή 5ο περιστατικό και μάλιστα σε μια περίπτωση διέλυσε το μπροστινό παρμπρίζ που είναι ακόμη πιο επικίνδυνο. Σε ότι αφορά τα τρία περιστατικά επρόκειτο για λεωφορεία και τα άλλα δύο ήταν ΙΧ. Ήδη πήρα τηλέφωνο στην αστυνομία αλλά θέλουν να γίνει καταγγελία. Τι καταγγελία να κάνω; Αυτά γίνονται έξω από το αστυνομικό μέγαρο…».

Νέο «χτύπημα» με πέτρες σε λεωφορείο στην εθνική

Το μυστήριο παραμένει 

Υπενθυμίζεται ότι και στις 30/5 λαχτάρισαν τουρίστες και οδηγός λεωφορείου στη διαδρομή από το αεροδρόμιο προς τη Χερσόνησο.Στο ύψος του Καρτερού, άγνωστος ή άγνωστοι άρχισαν να πετούν πέτρες, ενώ το όχημα βρισκόταν εν κινήσει και μέσα κάθονταν επιβάτες, με αποτέλεσμα να σπάσει το πλαϊνό τζάμι της πόρτας.  Στη συνέχεια 5 ανήλικα εντοπίστηκαν από αστυνομικούς και προσήχθησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου. Ωστόσο αφέθηκαν ελεύθερα αφού δεν προέκυψε κανένα στοιχείο σε βάρος τους.