Επικαιρότητα Κορωνοΐός Κρήτη

Νέο κρούσμα κορωνοϊού σε μαθήτρια Λυκείου στο Ηράκλειο

Μήνυμα Μπάιντεν στην Ελλάδα: Θα αντιδράσω στις τουρκικές προκλήσεις, σε αντίθεση με τον Τραμπ

Σε εξέλιξη η διαδικασία ιχνηλάτησης

Ένα νέο κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σε μαθήτρια Λυκείου στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο 2ο Λύκειο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, Γιάννη Καραγιαννίδη, μόλις έγινε γνωστή η είδηση και σύμφωνα πάντα με το Πρωτόκολλο Διαχείρισης Επιβεβαιωμένων Περιστατικών COVID-19 του ΕΟΔΥ, ξεκίνησαν αμέσως οι διαδικασίες ιχνηλάτησης του κρούσματος ενώ αναμένεται η απόφαση μετά την εισήγηση του Διευθυντή Δημόσιας Υγείας Κρήτης, Μανώλη Λουμπούνη, για την αναστολή ή μη λειτουργίας του τμήματος στο οποίο βρίσκονταν η μαθήτρια.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Καραγιαννίδη, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για ένα άλλο θετικό κρούσμα μαθητή, που αφορά το 7ο ΓΕΛ Ηρακλείου, ο οποίος ούτως ή άλλως βρίσκονταν σε προληπτική καραντίνα τις τελευταίες 13 μέρες και καθώς απουσίαζε απ’ το σχολείο, δεν κρίθηκε σκόπιμο να υπάρξει οποιαδήποτε υγειονομική απόφαση για το συγκεκριμένο σχολείο.

Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικές ημέρες, είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό ένας ακόμη μαθητής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε ΕΠΑΛ του Ηρακλείου, ενώ τότε είχε αποφασιστεί η αναστολή λειτουργίας του τμήματος για 14 μέρες.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, θετικός στον κορωνοϊό είναι και ένας εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, και συγκεκριμένα εκπαιδευτικός παράλληλης εκπαίδευσης στο 28ο -57ο Δημοτικό Ηρακλείου.

ΠΗΓΗ