Επικαιρότητα Κρήτη ΝΔ

Ντόρα – “χείμαρρος” μιλά για όλους και για όλα!

Θλίψη για τον Ηρακλειώτη αρχιτέκτονα

Η Ντ. Μπακογιάννη μιλά για την πολυσυζητημένη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ, την κόντρα με τον Σταύρο Αρναουτάκη για το ΕΣΠΑ αλλά και τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη

Πολλά σχόλια και ακόμα περισσότερες αντιδράσεις προκάλεσε για τα όσα διημείφθησαν στο πλαίσιο της συνεδρίασης της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, με φόντο τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου και ποιον τελικά…στηρίζει η ΝΔ.

Σε αποκλειστική συνέντευξή της στο cretalive η Ντόρα Μπακογιάννη επαναλαμβάνει πως «η ΝΔ επειδή πάρα πολλά εκλεκτά στελέχη της είναι σε διάφορους συνδυασμούς θεωρεί σε όλη την Ελλάδα, στις δημοτικές εκλογές οι επιλογές είναι της τοπικής κοινωνίας. Δεν προτιμά το α ή β στέλεχος. Όλα τα στελέχη οπουδήποτε και αν βρίσκονται έχουν την δυνατότητα να πάνε σε όποιον δήμαρχο πιστεύουν ότι είναι ο καλύτερος για την κοινωνία τους και αυτό ισχύει και για το Ηράκλειο».

Αναφερόμενη στην πολυσυζητημένη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ, εξέφρασε την έκπληξή για την πληροφορία μιας και όπως είπε «ήταν μια από τις καλύτερες συνεδριάσεις ΝΟΔΕ που έχω κάνει σε όλη την Ελλάδα. Ήταν μια ανοιχτή, ειλικρινής συζήτηση με όλους. Με ένα πνεύμα απόλυτης ομόνοιας. Συνεχάρη μάλιστα την ΝΟΔΕ, τον πρόεδρο της και τα στελέχη για αυτή την απίστευτη μάχη που δίνουν, για τις ατελείωτες εκδηλώσεις που έχουν διοργανώσει στο Ηράκλειο και ήταν όλες επιτυχημένε. Αυτό που γράφτηκε για τα δύο στελέχη της ΝΟΔΕ δεν έχει καμία βάση. Εγώ γνωρίζω την ιστορία και την προσφορά τους και εκείνοι συνδέονται μαζί μου με μακροχρόνια φιλία. Είναι αδιανόητο να λεχθούν αυτά που ελέγχθησαν και τα διαψεύδω κατηγορηματικά. Είναι κρίμα όλη η ωραία ατμόσφαιρα να χαλάσει για ένα παραπολιτικό».

Ερωτηθείσα για την «ωραία ατμόσφαιρα» και για το εάν το κλίμα είναι τόσο καλό όντως, επικαλείται την πολιτική της εμπειρία για να δηλώσει πως «ξέρω ότι στις δημοτικές πάντα υπάρχουν αντιπαραθέσεις, διαφορετικές προτιμήσεις και έντονα τοπικά προβλήματα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν διαφορετικές προτιμήσεις – μην κοροϊδευόμαστε! Άλλος προτιμά τον α, άλλος τον β υποψήφιο. Εμένα με ενδιαφέρει ει δυνατόν να εκλεγούν όλα τα στελέχη της ΝΔ και στο σύνολο της η ΝΔ να στηρίξει τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη. Να συστρατευθούν στον αγώνα του και να δώσουν το ισχυρότερο μήνυμα που μπορούν για τις ευρωεκλογές».

Ξεκαθαρίζει πάντως κατηγορηματικά πως «η ΝΔ στηρίζει τα δικά της στελέχη, όπως π.χ. ο κ. Χαιρέτης που κατεβαίνει με ένα συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο και είναι ένα από τα καλύτερα στελέχη του κόμματος. Η ΝΔ στηρίζει τα στελέχη της όπου και αν βρίσκονται αλλά δεν δηλώνει προτίμηση στο επίπεδο δημάρχου».

Οι Περιφερειακές εκλογές και το στοίχημα του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη

«Ο Αλέξανδρος ξεκίνησε έναν αγώνα που έμοιαζε με Δαβίδ και Γολιάθ. Ο Σταύρος Αρναουτάκης είναι 8 χρόνια περιφερειάρχης, συμπαθής καθόλα. Άρα όταν κατέβηκε ο Αλέξανδρος, ένας νέος άνθρωπος με άλλα όνειρα και άλλες ελπίδες ήταν μια μεγάλη έκπληξη για όλη την Κρήτη. Σταδιακά οι Κρητικοί ανακάλυψαν ότι ο νέος αυτός άνθρωπος έχει πολύ υψηλούς στόχους, έχει υψηλά οράματα για την Κρήτη. Για τον Αλ. Μαρκογιαννάκη δεν υπάρχουν ταβάνια. Θέλει να διεκδικήσει ό,τι μπορεί και έχοντας απέναντι του έναν άνθρωπο που ότι είχε να δώσει το έδωσε, θα τα καταφέρει.

Η απάντηση στον Στ. Αρναουτάκη για το ΕΣΠΑ

Ανταπαντώντας στον νυν περιφερειάρχη και στα όσα εκείνος ανέφερε στην διάρκεια της εκδήλωσης παρουσίασης του ψηφοδελτίου του, για την απορροφητικότητα από το ΕΣΠΑ, σχολίασε δεικτικά πως «δεν μπορεί να μου απαντήσει κάτι ο κ. Αρναουτάκης για τον απλό λόγο ότι η κατάταξη δεν προέρχεται από εμένα, αλλά είναι η αντικειμενική κατάταξη της Κρήτης. Ε εμείς δεν θέλουμε μια Κρήτη 10η αλλά 1η. Αυτός είναι ο στόχος μας αυτό είναι το στοίχημά μας»

Η μάχη των ευρωεκλογών

Η Ντόρα Μπακογιάννη εκφράζει τη βεβαιότητά της ότι το «εξαιρετικά αισιόδοξο» κλίμα που εισπράττει «είτε στα μαγαζιά που επισκέπτομαι, είτε στον δρόμο, είτε σε συναντήσεις» θα αποτυπωθεί στην ευρωκάλπη«Και για όσους φίλους μου του ΣΥΡΙΖΑ το αμφισβητούν τους λέω κοντός ψαλμός αλληλούια».

Καλεί δε «όλους τους Κρητικούς να κάνουν μια αντικειμενική ανάγνωση των δύο ψηφοδελτίων για τις ευρωεκλογές. Εμείς έχουμε μια εμβληματική μορφή – τον Στέλιο Κaμπουρόπουλο – τον άνθρωπο που είναι τρανταχτή απόδειξη της δύναμης, της θέλησης και της διεκδίκησης των ίσων ευκαιριών για όλους. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε την κα. Λοίζου που χρειάστηκε να την αποσύρουν γιατί έπαιρνε την σύνταξη της μάνας της, τον κ. Κόκκαλη που είναι η προσωποποίηση της διαπλοκής και τον κ. Λάμπρου που είναι προνομιακός συνομιλητή της τρομοκρατίας στην Ελλάδα. Καλώ τους κρητικούς να κάνουν την σύγκριση, να δουν την ποιότητα των υποψήφιων. Και οι 42 είναι υπέροχοι σε αντιδιαστολή με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ που δείχνει την διαδρομή του από τον Γλέζο στον Κόκκαλη. Από τον Μ. Γλέζο – τον άνθρωπο που όλοι σεβόμαστε ανεξαρτήτως κόμματος , με αναμφισβήτητο ηθικό πλεονέκτημα και κύρος – μέχρι τον Π. Κόκκαλη που είναι η προσωποποίηση της διαπλοκής».

Βουλευτικές: Ο κύβος ερρίφθη όποτε και αν τις κάνει ο κ. Τσίπρας

«Δεν πιστεύω τον άνθρωπο που έκανε στο δημοψήφισμα το όχι ναι σε 12 ώρες» απαντά στην ερώτηση αν πιστεύει τον Αλ. Τσιπρα που επιμένει ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. «Δεν πιστεύω καθόλου τον κ. Τσίπρα. Μμπορεί να κάνει τα πάντα. Μπορεί να προκηρύξει εκλογές στις 3 Μαΐου που έρχεται στα Χανιά ή να τις εξαγγείλει για Οκτώβριο – ο κύβος ερρίφθη ούτως ή άλλως, όποτε και αν τις κάνει».

Αναφερόμενη στη σκανδαλολογία που κυριαρχεί στην πολιτική ζωή, απαντά στο ερώτημα που η ίδια θέτει: «Ξέρετε ποια είναι η διαφορά των ανθρώπων που πιστεύουν κάτι και αυτών που απλά κοροϊδεύουν; Ο κ. Λοβέρδος προσήλθε στη Βουλή και ζήτησε την άρση της ασυλίας για να μπορέσει να κριθεί από την δικαιοσύνη μιας και ο ίδιος πιστεύει ότι δικαιωθεί. Δεν κρύφτηκε πίσω από την ασυλία. Ο κ.Καμμένος και ο κ.Πολάκης κρύφτηκαν πίσω από τον επαίσχυντο νόμο προστασίας υπουργών τον οποίο κατακεραυνώνουν και δηλώνουν ότι θα καταργήσουν. Αλήθεια, τι είναι αυτό που κάνει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίζουν υπέρ της κάλυψης του κ Καμμένου ο οποίος σε σποτάκι τους δείχνει κωλοτούμπες»;

Κλείνουμε την συνέντευξη με Κρήτη. Με την ίδια να επαναλαμβάνει ότι θα είναι υποψήφια στα Χανιά και με φόντο τις καταστροφές στο νομό αλλά και στο Λασίθι να δηλώνει «δεν θα τους αφήσω ήσυχους. Δεν θα γλυτώσουν από εμένα, Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Ακούμε για 90 εκ ευρώ. Θέλω να τα δω στην πράξη και όχι σε επίπεδο ρητορικής. Χρειαζόμαστε χρήματα για τις υποδομές, και εμείς και το Λασίθι. Εγώ δεν θα κάνω αντιπολίτευση επί των ερειπίων, δεν έχει νόημα άλλωστε να κάνεις αντιπολίτευση πάνω στην καταστροφή. Θα προσπαθήσω να πετύχω τη μέγιστη δυνατή χρηματοδότηση. Και αν δεν το πετύχω σήμερα, θα το πετύχω με τη κυβέρνηση της ΝΔ και τον Κρητικό πρωθυπουργό».

cretalive