Κρήτη

Νύχτα… προστίμων η χθεσινή στην Κρήτη – Οι παραβάσεις που «έκαψαν» τους επιχειρηματίες εστίασης

Νύχτα… προστίμων η χθεσινή στην Κρήτη - Οι παραβάσεις που «έκαψαν» τους επιχειρηματίες εστίασης

Βεβαιώθηκαν πάνω από 30.000 πρόστιμα συνολικά σε επίπεδο Κρήτης

«Σωρηδόν» έπεσαν τα πρόστιμα το τελευταίο 24ώρο στην Κρήτη, εξαιτίας μη εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή, με στόχο την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊου.

Αναλυτικότερα στα Χανιά βεβαιώθηκαν πρόστιμα σε 3 καφέ μπαρ καθώς όπως διαπιστώθηκε υπήρχαν πελάτες όρθιοι εντός εσωτερικούς χώρου, γεγονός που δεν επιτρέπεται βάσει νόμου.

Σε κάθε μια επιχείρηση επιβλήθηκε  πρόστιμο 5.000 ευρώ και 7ημερη αναστολή λειτουργίας.

Στο Ρέθυμνο βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε 2 καφέ μπαρ επειδή υπήρχαν όρθιοι πελάτες σε εξωτερικό χώρο. Το πρόστιμο που εισέπραξε ο κάθε επιχειρηματίας ήταν 2.000 ευρώ και 7ημερη αναστολή λειτουργίας. Επίσης στον ίδιο νομό, βεβαιώθηκαν πρόστιμα 300 ευρώ σε δύο εργαζόμενους σε κατάστηματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για μη χρήση μάσκας.

Στην Χερσόνησο, τσουχτερά πρόστιμα 5.000 ευρώ και 7ημερη αναστολή λειτουργίας, βεβαιώθηκαν χωριστά σε 2 καφέ μπαρ, καθώς υπήρχαν όρθιοι πελάτες σε εσωτερικό χώρο.

Ενώ στο Ηράκλειο, 7ημερη αναστολή λειτουργίας και πρόστιμο 2.000 ευρώ επιβλήθηκε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που εξυπηρετούσε όρθιους πελάτες σε εξωτερικό χώρο ενώ συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του μπαρ, με την κατηγορία της διατάραξης κοινής ησυχίας.

Τέλος στο Λασίθι, σε μίνι μάρκετ επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ σε πελάτη που δεν φορούσε μάσκα παρά τις συνεχείς συστάσεις.