Κρήτη

Ο χάρτης της Κρήτης με 32.000 καλιτσούνια!

Αίθριος ο καιρός σε όλη την Κρήτη

Για ένα “γλυκό” ρεκόρ Γκίνες ετοιμάζεται το Ηράκλειο!
Στις λαμπρές σελίδες του βιβλίου των Guinness World Records ετοιμάζεται να εισέλθει το Ηράκλειο, με τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, να δημιουργούν τον χάρτη του νησιού από 32.000 καλιτσούνια!
Το μοναδικό αυτό επίτευγμα κατασκευής του μεγαλύτερου «μωσαϊκού» στον κόσμο προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην προβλήτα του Μικρού Κούλε, το Σάββατο 14 Μαΐου.

Για την υλοποίηση του νέου παγκόσμιου ρεκόρ, που θα καταγραφεί στο περίφημο βιβλίο Guinness, θα χρησιμοποιηθούν ενδεικτικά, μεταξύ άλλων προϊόντων, 1 τόνος αλεύρι, 1 τόνος μυζήθρα, 400 κιλά ζάχαρη, 230 λίτρα αυγού, ενώ στη συνέχεια το διάσημο κρητικό γλυκό, γνωστό και ως «λυχναράκι», θα μοιραστεί σε τοπικά κοινωφελή ιδρύματα και φυσικά στον κόσμο του Ηρακλείου, που θα παρευρεθεί στην εκδήλωση.

Ο χάρτης της Κρήτης με 32.000 καλιτσούνια!

Η διοργάνωση πραγματοποιείται με την πολύτιμη υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, με αρωγούς-χορηγούς τις εταιρίες Λυχνία, Μύλοι Κρήτης, Αφοί Καλογεράκη, Παρλαμάς, Αφοί Χιωτάκη και Χαλκιαδάκης.

Οι διοργανωτές προσκαλούν τον κόσμο “να βάλουμε όλοι μαζί το Ηράκλειο Κρήτης στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness, σε μία γιορτή της πόλης με κεράσματα, μουσική, άφθονο κέφι και άρωμα.. κρητικής παράδοσης”!

ΠΗΓΗ cretalive.gr