Καιρός Κρήτη

Ο καιρός στην Κρήτη: Νοτιάδες και ζέστη το Σαββατοκύριακο (βίντεο)

Πρόγνωση καιρού: Νέα άνοδος της θερμοκρασίας με ισχυρούς ανέμους

Καλοκαιρινό θα είναι το Σαββατοκύριακο στην Κρήτη – Κύριο χαρακτηριστικό οι νοτιάδες και ζέστη την Κυριακή στο νησί – Φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού από την Τρίτη και έπειτα

Καλοκαίρι θα… θυμίζουν οι θερμοκρασίες στην Κρήτη το Σαββατοκύριακο, κυρίως στα νοτιότερα τμήματα του νησιού, γεγονός που θα ευνοήσει την επιστροφή μας στις παραλίες.

Ειδικότερα, καλοκαιρία και ζέστη είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα Σάββατο, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει σταδιακά, φτάνοντας μέχρι και τους 35 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανόλη Λέκκα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση οι άνεμοι θα ενισχυθούν κυρίως από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, ενώ παράλληλα μια θερμή αέρια μάζα θα επισκεφθεί την Κρήτη το Σάββατο, εκτοξεύοντας τη θερμοκρασία στο νησί.

Εξίσου καλοκαιρινό θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Κυριακή, καθώς οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις εντάσεως 3 έως 4 μποφόρ, ενώ στις ανατολικές περιοχές θα φτάσουν έως και τα 5 μποφόρ.

Για τη Δευτέρα προβλέπεται σταδιακή εκτόνωση του κύματος καλοκαιρίας, με την ηλιοφάνεια να παραμένει και τους ανέμους να συνεχίζουν με δυτικές τάσεις, ενώ οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα διαμορφωθούν γύρω στους 32 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο σε όλο το νησί.

Από την ερχόμενη Τρίτη όμως, ακόμα πιο ορατή θα είναι η καλοκαιρινή εκτόνωση του καιρού, αφού η θερμή αέρια μάζα θα απομακρυνθεί από την Κρήτη και οι θερμοκρασίες θα επιστρέψουν σε φθινοπωρινές τιμές.