Κρήτη

Οι ξενοδόχοι της Κρήτης αμφισβητούν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για τις εισπράξεις

Τουρκάλα κάνει τεστ DNA και... αποδεικνύεται Ελληνίδα! (βίντεο)

Οι ξενοδόχοι της Κρήτης αμφισβητούν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, σύμφωνα με τα οποία το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου η Κρήτη είχε τουριστικές εισπράξεις ύψους 3,19 δισ. ευρώ καταγράφοντας παράλληλα αύξηση 13,9%, και υποστηρίζουν ότι η αύξηση είναι σαφώς μικρότερη.

“Τα στοιχεία αυτά δεν είναι σωστά, δεν ξέρω πώς τα βγάζει αυτά τα νούμερα η Τράπεζας της Ελλάδος αλλά σίγουρα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα” επέμεινε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η αύξηση είναι της τάξης του 2% και όχι περισσότερο.

“Κάποτε πρέπει να δημοσιοποιούνται τα σωστά στοιχεία και ως Ένωση εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση” είπε.

“Εμείς έχουμε διαφορετικά στοιχεία από αυτά της Τράπεζας της Ελλάδος” είπε στην “Π” ο Μανόλης Τσακαλάκης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ρεθύμνου.

Ο ίδιος είπε ότι η αύξηση του 13,9% αφορά το σύνολο του τουριστικού τζίρου και όχι μόνο των ξενοδοχείων. Ο ίδιος εκτιμά ότι η αύξηση για τα ξενοδοχεία δεν ξεπερνά το 5%.

Τα στοιχεία πάντως της Τράπεζας της Ελλάδος δείχνουν μια διαφορετική εικόνα. Σύμφωνα με αυτά, στο Νότιο Αιγαίο, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις στο 9μηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2019 ανήλθαν σε 4.697,5 εκατ. ευρώ, σημαντικά αυξημένες έναντι του αντίστοιχου 9μηνου του 2018 (3.993,5 εκατ. ευρώ) και του 2017 (3.286,8 εκατ. ευρώ).

Χαρακτηριστικό της δυναμικής ανόδου των εισπράξεων στο Νότιο Αιγαίο είναι το γεγονός ότι οι εισπράξεις του 9μηνου 2019, είναι αισθητά υψηλότερες και από αυτές ακόμη από το 12μηνο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2018, όπου το κλείσιμο της χρονιάς έγινε στα 4.414,1 εκατ. ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι τα επικαιροποιημένα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος για ολόκληρο το 2019, τα οποία αναμένονται, θα φέρουν το Νότιο Αιγαίο και πάλι στην κορυφή, για τέταρτη διαδοχική χρονιά, με νέο ιστορικό ρεκόρ εισπράξεων.

Όσον αφορά τις εισπράξεις του 9μηνου 2019, το Νότιο Αιγαίο ακολουθούν η Κρήτη με 3.194,7 εκατ. ευρώ, η Κεντρική Μακεδονία με 2.048,9 εκατ. ευρώ, η Αττική με 2.039,8 εκατ. ευρώ, τα Ιόνια Νησιά με 1.839,7 εκατ. ευρώ και οι υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας με μικρότερα ποσοστά.