Κρήτη

Ολονύχτια η εγρήγορση της Πυροσβεστικής για τις φωτιές στις Μαλάδες και την Κέρη

Ολονύχτια η εγρήγορση της Πυροσβεστικής για τις φωτιές στις Μαλάδες και την Κέρη

Ανυπολόγιστες οι ζημιές – Στο στάδιο της αποκάθαρσης και τα δύο μέτωπα
Απαιτητικό ήταν το τελευταίο 24ωρο για τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Ηράκλειο λόγω των δύο μεγάλων πυρκαγιών που ξέσπασαν την Τρίτη στο εργοστάσιο ξυλέιας στις Μαλάδες και στο Βουλισμένο Αλώνι κοντά στο δάσος της Κέρης.

Και τα δύο μέτωπα βρίσκονται στο στάδιο της αποκάθαρσης, ενώ οι πυροσβέστες που είχαν καταφέρει να θέσουν τις φωτιές υπό μερικό έλεγχο το βράδυ, παρέμειναν όλη τη νύχτα στο σημείο. Με το πρώτο φως της ημέρας στις Μαλάδες επιχειρούν 8 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, ενώ στο Βουλισμένο Αλωνι παραμένει δύναμη 4 πυροσβεστών με δύο πυροσβεστικά οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος.


Ο απολογισμός για τις δύο μεγάλες φωτιές δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι ζημιές που προκλήθηκαν στις τρεις επιχειρήσεις στις Μαλάδες είναι ανυπολόγιστες.

Υπενθυμίζεται όπως έγραψε ηδη το Cretalive, ότι η φωτιά εκδηλώθηκε αρχικά σε εργοστάσιο ξυλείας και γρήγορα, λόγω των εύφλεκτων υλικών, πήρε μεγάλες διαστάσεις και επεκτάθηκε σε παρακείμενη επιχείρηση πλαστικών, η οποία φέρεται να καταστράφηκε ολοσχερώς όπως και μία ξυλαποθήκη! Με βάση τους πρώτους υπολογισμούς στάχτη έγιναν 5.000 τ.μ.

Φωτιά Βουλισμένο αλώνι

Την ίδια ώρα, η πυρκαγιά στο Βουλισμένο Αλώνι κατέστρεψε 8 στρέμματα δασικής έκτασης, ενώ μεγάλη ήταν η κινητοποίηση και των αρχών το βράδυ της Τρίτης. Άνδρες της ΕΛΑΣ προχώρησαν σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενώ κινητοποιήθηκαν και οι υπηρεσίες του Δήμου Μαλεβιζίου.

ΠΗΓΗ cretalive.gr