Κρήτη

ΟΠΕΚΕΠΕ: Από Δευτέρα 20 Μαΐου ανοίγουν οι δηλώσεις στο ΟΣΔΕ ύστερα από 45 “χαμένες” μέρες – Η εποπτεία της ΕΕ ματαιώνει τα σχέδια για εγκατάλειψη του gov.gr

Από την ερχόμενη Δευτέρα 20 Μαίου, η μαζική καταχώρηση των δηλώσεων (μέσω ΚΥΔ)
Σε ματαίωση του σχεδίου που είχε τεθεί σε εφαρμογή προέβλεπε την εκ νέου απομάκρυνση της ηλεκτρονικής βάσης του ΟΣΔΕ από το gov.gr οδηγεί η απόφαση των ευρωπαϊκών αρχών να τεθεί σε άμεση επιτήρηση, τουλάχιστον για 12 μήνες, ο εγχώριος οργανισμός πληρωμών. Έτσι ύστερα από 45 μέρες που είχε ανοίξει το ΟΣΔΕ αλλά δε δεχόταν δηλώσεις παρά μόνο έτρεχε η διαδικασία της έκδοσης του εξαψήφιου αριθμού και αφού στένεψαν τα περιθώρια αρχίζει η μαζική καταχώρηση δηλώσεων των αγροτών από Δευτέρα 20 Μαΐου.

Οι τελευταίες πληροφορίες, επιβεβαιώνουν το σενάριο που ήθελε, εδώ και λίγο καιρό να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η εγκατάλειψη gov.gr με το πρόσχημα ότι η εφαρμογή που ανέβηκε στη δημόσια βάση δεδομένων δεν λειτουργεί και θα πρέπει επομένως, εφόσον τα χρονικά περιθώρια στενεύουν να επανέλθουν σε άλλους servers.
Η επιστολή της DG AGRI και η επιτήρηση της λειτουργίας του Οργανισμού Πληρωμών.

Μια επιστολή που υποχρεώνει επί της ουσίας τη διοίκησή του, όχι μόνο να απομακρυνθεί απ’ αυτού του είδους τις ακροβασίες αλλά και να ξεκινήσει άμεσα μια αυστηρή «συνταγή θεραπείας» της χρόνιας παθογένειας που δεν του επιτρέπει να τηρεί με επάρκεια τα καθήκοντά του.

Να αναφερθεί εδώ ότι από την 1η Απριλίου και για 45 μέρες περίπου, ενώ η εφαρμογή για τη δήλωση ΟΣΔΕ είχε ανέβει στο gov.gr, ικανοποιώντας τη σχετική δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου (ως προς το χρονοδιάγραμμα), κάποιοι δεν ήθελαν με τίποτα την τελειοποίηση της εν λόγω διαδικασίας, έτσι ώστε και τα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων να μπορούν να εργασθούν απερίσπαστα πάνω σ’ αυτή τη βάση.

Αντίθετα, με πρόσχημα τις πληρωμές που έπρεπε να γίνουν πριν το Πάσχα (εδώ έχουμε άλλα, μ’ αυτό θα ασχολούμαστε;) κατάφεραν να κρατήσουν πίσω τα «τεχνικά» των νέων δηλώσεων, προκρίνοντας την… ήττα του gov.gr, τουλάχιστον σε ότι αφορά την υπόθεση του ΟΣΔΕ.
Το θέμα είναι τι γίνεται τώρα. Τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει, έφυγαν ήδη 45 μέρες.

Τώρα που η λύση κάηκε, ελαίω κοινοτικών αρχών, επανέρχεται ως λύση η πλατφόρμα του gov και με τα επόμενα λίγα 24ωρα θα πρέπει να γίνει ότι είναι δυνατόν, άλλωστε δεν χρειάζονται και πάρα πολλά, προκειμένου από την ερχόμενη Δευτέρα 20 Μαίου, η μαζική καταχώρηση των δηλώσεων (μέσω ΚΥΔ) να προχωρήσει και τα προαπαιτούμενα για τις πληρωμές των ενισχύσεων της τρέχουσας περιόδου να συγκεντρωθούν αναφέρει το agronews.

ΠΗΓΗ neakriti.gr