Κρήτη

Οργή και αγανάκτηση για τον “εργαζόμενο -ακροβάτη”

Οργή και αγανάκτηση για τον "εργαζόμενο -ακροβάτη"

“Χωρίς ακόμα να έχει στεγνώσει το αίμα από τον πρόσφατο σοβαρό τραυματισμό εργαζομένου σε εργοτάξιο στην πόλη του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, πρόκληση προκαλεί για το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου η συνεχιζόμενη παραβατικότητα σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας που εξακολουθούν να διαπιστώνονται στο συγκεκριμένο εργοτάξιο.”, αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΕΚΗ.

Σε αυτοψία που πραγματοποιήθηκε από το ΕΚΗ και συγκεκριμένα από τον Γ. Γραμματέα συνάδελφο Βρέντζο Ιωάννη , εργαζόμενος έπαιζε το ρόλο ‘’ακροβάτη – κασκαντέρ’’ όπως αποδεικνύεται και από τις φωτογραφίες.

Ο εργαζόμενος χωρίς κράνος , χωρίς να είναι δεμένος με τη ζώνη ασφαλείας και γενικά χωρίς να τηρούνται ούτε τα βασικά  από ότι προβλέπεται σε θέματα ασφάλειας και παρά τις συστάσεις του συν. Γ. Γραμματέα Βρέντζου Ιωάννη αυτός συνέχισε να παραβαίνει θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα του.  Με την απειλεί της κλήσης της ΕΛΑΣ και της Τεχνικής Επιθεώρησης ο εργαζόμενος αναγκάστηκε τελικά να συμμορφωθεί και να κατέβει από ύψος το οποίο υπερέβαινε τα 10 μέτρα.σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 13.00μμ ενημερώθηκε η Επιθεώρηση Εργασίας.

“Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου αναμένει από το ΣΕΠΕ να προχωρήσει σε δραστικά μέτρα για το συγκεκριμένο εργοτάξιο προκειμένου να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.”, τονίζεται στην ανακοίνωση του ΕΚΗ.

Οργή και αγανάκτηση για τον "εργαζόμενο -ακροβάτη"

Οργή και αγανάκτηση για τον "εργαζόμενο -ακροβάτη"

 

 

 

 

www.1069.gr