Κρήτη

Οριοθετήθηκε στοιχειωδώς η μεγάλη φωτιά στο Ροδάκινο

Οριοθετήθηκε στοιχειωδώς η μεγάλη φωτιά στο Ροδάκινο

Τιτάνια η μάχη των πυροσβεστών με τους θυελλώδεις ανέμους – Δείτε εντυπωσιακές εικόνες από το αεροπλάνο που πετούσε πάνω από το μέτωπο

Κάτω από αντίξοες συνθήκες συνεχίζεται η τιτάνια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων στο Ροδάκινο του Δήμου Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο, όπου το μεσημέρι εκδηλώθηκε πυρκαγιά που πήρε γρήγορα διαστάσεις.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το πύρινο μέτωπο έχει οριοθετηθεί στοιχειωδώς, ενώ δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές. Στο μέτωπο της πυρκαγιές πνέουν θυελλώδεις άνεμοι με τις ριπές του ανέμου να ξεπερνούν σε ταχύτητα τα 100 χιλιόμετρα.

Η μεγάλη επιχείρηση πυρόσβεσης διεξάγεται από στεριά και από αέρα, καθώς ρίψεις νερού πραγματοποιούσαν τρία ελικόπτερα.

Στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχθεί περίπου 80 πυροσβέστες από όλη την Κρήτη με 15 πυροσβεστικά οχήματα, πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων καθώς και εθελοντές, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες που διέθεσε ο δήμος Αγίου Βασιλείου.

Η φωτιά ενισχύεται κατά περιόδους από τους ανέμους που πνέουν στην ευρύτερη περιοχή. Υπενθυμίζεται ότι οι φλόγες ξεπήδησαν σε θαμνώδη έκταση και γρήγορα επεκτάθηκαν ενώ τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά δεν έχουν διευκρινιστεί.

Φωτιά Ροδάκινο