Κρήτη

Οροπέδιο Λασιθίου: Έκλεισαν όλες οι σχολικές μονάδες – Μαθητής με κορωνοϊό επέβαινε σε σχολικό λεωφορείο

Οροπέδιο Λασιθίου: Έκλεισαν όλες οι σχολικές μονάδες - Μαθητής με κορωνοϊό επέβαινε σε σχολικό λεωφορείο

Ανησυχία και προβληματισμός στο Οροπέδιο

Ο μαθητής επέβαινε σε λεωφορείο μαζί με άλλα παιδιά

«Συναγερμός» έχει σημάνει στο Οροπέδιο Λασισθίου, μετά τον εντοπισμό κρούσματος κορωνοϊού σε μαθητή Λυκείου.

Αποτέλεσμα ήταν να προχωρήσουν σε αναστολή λειτουργίας  στο σύνολο τους οι σχολικές μονάδες του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, καθώς όπως έγινε γνωστό ο συγκεκριμένος μαθητής Λυκείου, την περασμένη Δευτέρα, επέβαινε σε σχολικό λεωφορείο μαζί με δεκάδες μαθητές από νηπιαγωγείο και τάξεις δημοτικού γυμνασίου και λυκείου.

Υποβλήθηκε την Τρίτη το πρωί σε μοριακό τεστ το οποίο και βγήκε θετικό και βρίσκεται πλέον σε καραντίνα στο σπίτι του .

Χθές όπως έγινε γνωστό και με ανάρτηση του δημάρχου κ. Στεφανάκη στο Facebook,  με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αλλά και του Δημάρχου κλείνουν από σήμερα Τετάρτη έως και την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου όλες οι σχολικές μονάδες του συγκεκριμένου δήμου, στις οποίες και έγιναν σήμερα απολυμάνσεις.

Στην περιοχή υπάρχει ανησυχία αλλά και προβληματισμός και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Οροπεδίου Γιάννης Στεφανάκης, «έπειτα από ενημέρωση των επίσημων υγειονομικών φορέων και μετά από στοχευμένο εργαστηριακό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σήμερα (σ.σ. χθες) σε μόνιμους κατοίκους του δήμου μας, διαπιστώθηκε θετικό κρούσμα κορωνοϊού COVID-19.

Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου έχουν ενεργοποιηθεί τα πρωτόκολλα για την πολιτική προστασία και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, με απολυμάνσεις δημόσιων κτηρίων και χώρων συνάθροισης κοινού.

Παρ’ όλα αυτά ο κάθε ένας και η κάθε μία ξεχωριστά, από τον πιο μικρό έως τον πιο μεγάλο, οφείλουμε προς τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία…».

Ο κ. Στεφανάκης υπογράμμισε επίσης πως έχει ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτης, ενώ αύριο θα γίνουν μαζικά τεστ του στο προσωπικό των υπηρεσιών.

ΠΗΓΗ