Κρήτη

Ως 8 μποφόρ στην Κρήτη, την Τρίτη – Το Λιμεναρχείο Ηρακλείου προειδοποιεί

Βρετανία: Αίρονται σχεδόν όλοι οι περιορισμοί για τον κοροναϊό

Κάλεσμα προς τους ιδιοκτήτες σκαφών και πλοίων για να λάβουν μέτρα

Στους ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων πλοίων και μικρών σκαφών στην περιοχή του Ηρακλείου απευθύνεται το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, προκειμένου να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους, με βάση τις καιρικές συνθήκες.Επίσης καλούνται:

Τα ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη να αποφύγουν τη δραστηριοποίηση για όσο θα είναι σε ισχύ τα καιρικά φαινόμενα.

Τα ρυμουλκά, ναυαγοσωστικά, αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής, σε περίπτωση που χρειαστεί.

Την ίδια στιγμή είναι σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθεια σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

Σύμφωνα με το δελτίο πρόγνωσης του καιρού της ΕΜΥ, για την Τρίτη, στην Κρήτη, προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 ως 19 και στην Κρήτη ως 20 βαθμούς Κελσίου.