Κρήτη

Παράνομο αποστακτήριο: Για κακούργημα διώκονται τα δύο αδέλφια για τους 16 τόνους αδήλωτης λαθραίας ρακής

Παράνομο αποστακτήριο: Για κακούργημα διώκονται τα δύο αδέλφια για τους 16 τόνους αδήλωτης λαθραίας ρακής

Στην ανακρίτρια ο ένας εκ των δύο αδερφών για τους 16 τόνους αδήλωτης – λαθραίας ρακής – Πώς κατάφερε να διαφύγει από τις Διωκτικές Αρχές ο άλλος αδελφός
Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν νωρίτερα σήμερα Τρίτη 14/11 σε βάρος των δύο αδερφών που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση με τους πάνω από 16 τόνους αδήλωτης-λαθραίας ρακής.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του 56χρονου συλληφθέντα και του αδερφού του -ο οποίος αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ.- ασκήθηκε, μεταξύ άλλων, ποινική δίωξη για λαθρεμπορία από κοινού (…) «με τους διαφυγόντες φόρους που στερήθηκε το Ελληνικό Δημόσιο να υπερβαίνουν το ποσό των 150.000 ευρώ», σε βαθμό κακουργήματος.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να απολογηθεί, ωστόσο, ζήτησε κι έλαβε 24ωρη προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του. Ως εκ τούτου, θα απολογηθεί αύριο Τετάρτη (14/11), στις 8 το πρωί.

Σημειώνεται ότι την υπεράσπιση των δύο αδερφών έχει αναλάβει ο δικηγόρος κ. Κωστής Παπαμαστοράκης.

Στο μεταξύ, ο έλεγχος στο επίμαχο αποστακτήριο πραγματοποιήθηκε από στελέχη των Κινητών Ομάδων Ελέγχου, πρόκειται δηλαδή για τελωνειακή ελεγκτική υπηρεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τον έλεγχο που έγινε από τις Αρχές στο αποστακτήριο, εντοπίστηκε ο αδερφός του -μετέπειτα- συλληφθέντα και ιδιοκτήτη του αποστακτηρίου.

Εντούτοις, ο συλληφθείς φέρεται ότι «δραπέτευσε» μέσα από το αυτοκίνητο που βρισκόταν, την ώρα που επρόκειτο να τον μεταφέρουν στο Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο αδερφός του 56χρονου, ενώ βρισκόταν εντός του οχήματος, άνοιξε την πόρτα και το «έσκασε», με τους άνδρες των Αρχών να μην καταφέρνουν τον ακινητοποιήσουν.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εν συνεχεία, οι Διωκτικές Αρχές αναζήτησαν και εντόπισαν τον 56χρονο, ο οποίος βρισκόταν στο σπίτι του κι ο οποίος συνελήφθη.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, δεν αποκλείεται μέσα στα επόμενα 24ωρα ο αδερφός του 56χρονου να θέσει εαυτόν στη διάθεση των Αρχών και να παραδοθεί.

ΠΗΓΗ neakriti.gr