Κρήτη

Παράνομο αποστακτήριο στο Μαλεβίζι: Στην ανακρίτρια για τους 16 τόνους ρακής

Πρόκειται για τον άνδρα ο οποίος είχε καταφέρει να διαφύγει από τις Αρχές, ενώ βρισκόταν στο όχημα που επρόκειτο να τον μεταφέρει στο Α.Τ. Μαλεβιζίου

Εντός της ημέρας αναμένεται – όπως όλα δείχνουν – να μεταβεί στην ανακρίτρια Ηρακλείου για να δώσει εξηγήσεις ο ένας από τους δύο αδερφούς που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση με τους 16 τόνους αδήλωτης ρακής που ήρθε στο “φως” την προηγούμενη εβδομάδα στο Μαλεβίζι. Πρόκειται για τον άνδρα ο οποίος είχε καταφέρει να διαφύγει από τις Αρχές, ενώ βρισκόταν στο όχημα που επρόκειτο να τον μεταφέρει στο Α.Τ. Μαλεβιζίου.

Υπενθυμίζεται ότι, λίγο μετά τη διαφυγή του συγκεκριμένου ατόμου, οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη του 56χρονου αδερφού του, ο οποίος συνελήφθη. Εντούτοις, μετά την απολογία του, ο 56χρονος αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο.

Όπως εξήγησε προ ημερών ο συνήγορος υπεράσπισης των δύο αδερφών Κωστής Παπαμαστοράκης, οι εντολείς του ισχυρίζονται ότι κληρονόμησαν το επίμαχο καζάνι-αποστακτήριο, το οποίο μπήκε στο “στόχαστρο” των Αρχών πριν από περίπου δύο χρόνια από τον πατέρα τους, μαζί με ποσότητες ρακής που είχαν παραχθεί τα προηγούμενα χρόνια. Υποστηρίζουν, δηλαδή, ότι η ποσότητα ρακής που βρέθηκε δεν ήταν προϊόν παράνομης απόσταξης.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι (σ.σ. το αποστακτήριο) λειτουργούσε με νόμιμη άδεια», υπογράμμισε ο κ. Παπαμαστοράκης, συμπληρώνοντας ότι επρόκειτο να προσκομιστούν αρμοδίως τα απαραίτητα έγγραφα.

ΠΗΓΗ neakriti.gr